Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Totaaloplossing in materieelverhuur

Totaaloplossing in materieelverhuur

Ze zijn al ruim 65 jaar dé specialist in het verhuren van materieel en zijn uitgegroeid tot een internationale onderneming. “Die groei hebben wij te danken aan tevreden klanten, die ons als een businesspartner zien die snel, betaalbaar, innovatief én betrouwbaar is”, vertellen Rob en Robin Reigwein respectievelijk CEO en COO van RECO. “Met Eekels Pompen hebben we een verregaande samenwerking en we versterken elkaar.”

Eekels Pompen, ook actief als verhuurbedrijf maar specifiek op het gebied van pompinstallaties, heeft maar liefst vijf vestigingen, elk met een eigen werkplaats en servicedienst, in Nederland en België. “Door het deskundig advies van onze specialisten én een uitgebreid productassortiment leveren we totaaloplossingen voor ieder project.” Pieter Molmans, managing director bij Eekels Pompen, vult aan: “Als familiebedrijf kunnen we snel schakelen en bieden we zekerheid door de lijn kort te houden tussen de opdrachtgever en de specialist. We kijken hierbij naar de ontwikkelingen en verwachtingen in de markt en de vraag van de klant.”

Grootste vloot aan pompen in Nederland
“Door de enorme groei, ontstond er een tekort aan pompen. Maar met de overname van de activa van Pompfontijne in november van 2018, heeft Eekels op dit moment de grootste vloot aan pompen in Nederland. Daarbij komt dat de vloot van Pompfontijne goed onderhouden was en daarmee direct inzetbaar. Met maar liefst duizend pompunits en een grote diversiteit daarbinnen, kunnen we de gehele markt bedienen, dat wil zeggen aannemerij, industrie, overheid en offshore. Voor elke uitdaging hebben wij een passende oplossing en kunnen we altijd uit voorraad leveren. Ons team van specialisten en adviseurs zal van aanvraag tot opdracht altijd de meest efficiënte pompinstallatie voor de klant bedenken en uitvoeren.”

Veilig én ecologisch verantwoord
“Door de toenemende veiligheidseisen, is het van groot belang pompen te bieden die aan de strenge eisen voldoen. We hebben inmiddels dertig Atex pompen die ingezet kunnen worden binnen explosie gevaarlijke zones. Onze vijfentwintig Chemline pompen hebben een volledig rvs-binnenwerk waardoor er agressieve vloeistoffen verpompt kunnen worden. Daardoor kunnen ze met name ingezet worden in de industrie. Daarnaast zijn er nog de Hidrostal pompen: verstoppingsvrije pompen die dankzij een speciale waaier bijzonder geschikt zijn voor zwaar verontreinigde vloeistoffen zoals rioolwater.” 

Sterk in het verhelpen van calamiteiten én servicegericht
“Doordat we snel materieel, mensen én transport kunnen mobiliseren, zijn wij de aangewezen partij om complexe pompinstallaties te realiseren, ook in geval van een calamiteit. Het in razend tempo bedenken en ontwikkelen van een complexe tijdelijke pompinstallatie, daar zit onze kracht”, vervolgt Pieter. “Bovendien staan wij 24/7 klaar en zijn daarmee altijd beschikbaar en inzetbaar.”

Telemetrie
“Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel en stelt ons in staat nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande producten te verbeteren. Hierdoor kunnen wij in de meeste gevallen de efficiëntie verhogen en kosten verlagen. De nieuwste ontwikkeling binnen onze branche is het inzetten van telemetrie. Hierdoor kunnen klanten op afstand de pompinstallatie monitoren en besturen. Efficiënt en kostenbesparend! Ik kan wel zeggen dat we een stevig fundament hebben voor de toekomst, daar heeft iedereen hard voor gewerkt en dat geeft ook het ondernemerschap weer van Rob en Robin. Door de overname van activa hebben we voldoende draagvlak om de markt te blijven bedienen. Onze klanten hebben keuze uit een enorme diversiteit aan pompen, leidingwerk en leidingbruggen en alles uiteraard met de beste service, dag en nacht”, besluit Pieter.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.