Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Totaalleverancier voor de ondergrondse infra zet in op flexibiliteit en veiligheid
Met het mobiele lasstation kan Van Kaam tot 630 millimeter spiegellassen conform NEN 7200.

Totaalleverancier voor de ondergrondse infra zet in op flexibiliteit en veiligheid

Met een breed assortiment aan kunststofmaterialen (standaard en custom made) is Van Kaam uit Zaandam een totaalleverancier voor de ondergrondse infra. Sinds deze zomer is het familiebedrijf zelfs in staat om op locatie tot een diameter van 630 millimeter te spiegellassen met een volledig ingericht mobiel lasstation. Daarnaast staan veiligheid en milieu hoog in het vaandel.

Van Kaam viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum en heeft in al die jaren al vele projecten mogen beleveren. Het familiebedrijf staat bekend om zijn sterke focus op de value added services. “We zijn sterk in maatwerk, ook op locatie”, zegt Robbert-Jan Dielemans, 1e monteur en al zestien jaar actief als spiegellasser, waarvan het laatste half jaar voor Van Kaam. “Het bevalt me hier uitstekend. Het is echt een warm nest.” Dielemans beheerst alle facetten in de kunststof technieken, waaronder spiegellassen, extrusielassen en moflassen. “Alles wat we verkopen, kunnen we desgewenst ook monteren in het veld.”

Spiegellassen op locatie.

Spiegellassen in het veld

Het merendeel van de kunststofproducten wordt onder geconditioneerde omstandigheden in de werkplaats in Zaandam geprefabriceerd. Dielemans: “In het veld is het vaak een kwestie van producten ‘aansluiten’. Dat gebeurt dan met ons mobiele lasstation waarmee we tot 630 millimeter kunnen spiegellassen conform NEN 7200. Met het mobiele lasstation zijn we volledig zelfvoorzienend. Overigens kunnen we tot diameters van 1200 millimeter spiegellassen op locatie volgens DVS, maar daarvoor zetten we weer andere apparatuur in.” Dielemans is met het mobiele lasstation door het hele land actief en is niet vies van een uitstapje naar het buitenland. “Eind dit jaar leveren we een bijdrage aan een project in Denemarken waar we op locatie vier PE-buizen aan onze bundel trekkop lassen om een horizontaal gestuurde (HDD)boring in één keer te trekken. En zo proberen we telkens op onze eigen manier in te spelen op vragen uit de markt.”

Monteurs aan het werk.

Extrusielassen in de werkplaats

Ook Henk Schone, 1e monteur en KAM functionaris bij Van Kaam voelt zich op zijn plek in Zaandam. “Ik ben nu veertien jaar in dienst bij Van Kaam. Het is echt een bedrijf dat 24/7 klaarstaat voor zijn klanten en personeel. Elke dag is weer anders. “De klant vraagt, wij produceren,” luidt ons motto. En dat wordt gewaardeerd. In de werkplaats zijn wij met een team van monteurs verantwoordelijk voor het bouwen van putten en andere extrusielasprojecten. Paradepaardjes zijn de Shoreliner, een opvangsysteem voor drijvend plastic in havens en rivieren, en grote wikkelbuisputten. Daarnaast bouwen we special products”, vertelt Schone enthousiast. “Voorbeelden hiervan zijn de Rioolbuis voor de Wereldhavendagen en het Tinyhouse voor een camping. Dat zijn wel de creatieve krenten in de pap.” 

Een van de paradepaardjes is de Shoreliner, een opvangsysteem voor drijvend plastic in havens en rivieren.

Milieu en veiligheid

Als KAM functionaris is Schone verantwoordelijk voor het VCA en de ISO-certificaten. Milieu, recyclen van restmaterialen en veiligheid zijn een belangrijk onderdeel van het werk bij Van Kaam.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.