Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Totaaladvies voor de fysieke leefomgeving
Aelmans Adviesgroep biedt met de verschillende disciplines een totaalplaatje voor opdrachtgevers.

Totaaladvies voor de fysieke leefomgeving

Met elf vestigingen in het zuiden van het land is Aelmans Adviesgroep een toonaangevende adviesorganisatie op het gebied van de fysieke leefomgeving. “We zijn heel breed georiënteerd en richten ons op de werkvelden Vastgoed, Omgeving, Milieu, Agro en Bouw”, zegt geotechnisch adviseur René Kroonen van de Aelmans Adviesgroep. “Door die brede expertise zijn we in staat om een totaaloplossing te realiseren om de ambities van onze klanten waar te maken.” Aelmans investeert dan ook voortdurend in mens en materieel.

“Ondanks Covid-19 is het heel druk in onze branche”, begint Kroonen. “Dat uit zich in ontzettend veel aanvragen en veel werk in uitvoering voor onze drie bodembureau’s: Aelmans Eco, Archimil Bouw- en Milieuadviseurs en NIPA Milieutechniek. We zijn dan ook altijd op zoek naar gemotiveerd personeel, dat zich bij ons in huis wil laten opleiden tot sondeer- of boormeester mét BRL-certificaten. Het is absoluut een prachtig vak en tegenwoordig getransformeerd tot een ‘kantoorbaan op locatie’. We zijn veel aan het mechaniseren. Zoveel mogelijk handelingen gebeuren machinaal met ons moderne machinepark, dat binnenkort verder wordt uitgebreid met een nieuwe sondeertruck.”

14-tons afzetrups

De nieuwe sondeertruck van Aelmans Adviesgroep betreft een 14-tons afzetrups. “Met deze mini-rups kunnen we in feite dezelfde taken uitvoeren als met onze reguliere sondeertruck, alleen door het compacte formaat is deze rups veel breder inzetbaar”, legt Kroonen uit. “Steden en dorpen zijn vaak volgebouwd. Nieuwbouw vindt daarom steeds meer plaats op inbreidingslocaties waar de ruimte vaak beperkt is en de bereikbaarheid niet optimaal is. Daar kunnen we met onze rups wel terecht. Met de nieuwe rups kunnen we straks meer ‘gewone’ druksonderingen uitvoeren, in plaats van alleen zware slagsonderingen. Met name die laatste techniek is een onderzoekstechniek die vooral in het zuiden van ons land veel gebezigd wordt en ze in het westen niet ‘kennen’. Het heeft alles te maken met de lokale grondslag die in het zuiden meer te vergelijken is met de landen om ons heen dan met de rest van Nederland.”

Waterspanningssonderingen uitvoeren op de Maas vanaf een werkschip.

Sonderen op de Maas

Aelmans Adviesgroep biedt met de verschillende disciplines een totaalplaatje voor opdrachtgevers. “We kunnen heel efficiënt werken door waar nodig binnen het bedrijf andere expertises aan te spreken. Dat maakt ons echt wel uniek en zorgt ervoor dat we projecten van A tot Z kunnen aanvliegen, vanaf bestemmingsplan en vergunningstraject tot aan het uitvoeren van bodemonderzoek en het opstellen van tekeningen”, zegt Kroonen. “Behalve op het land, hebben we recent ook een mooi project uitgevoerd op het water. Rijkswaterstaat is van plan om ter hoogte van Sluis Sambeek over een lengte van circa 700 meter de strekdam te vervangen. Om de bodemweerstand en bodemopbouw te meten, hebben we met onze sondeertruck waterspanningssonderingen uitgevoerd op de Maas vanaf een werkschip. Via een ‘moonpool’ konden we tot circa 20 meter onder de waterspiegel sonderen. Ook voor onze sondeer- en boormeester weer eens wat anders.”

Door voortdurend te investeren in mens en materieel proberen we onze leidende positie te behouden, resumeert Kroonen. “De volgende boorstelling staat alweer op het verlanglijstje. Maar ook gemotiveerde mensen mogen zich gerust melden.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.