Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Topleverancier voor de ondergrondse infra
Met een breed assortiment aan kunststof materialen is Van Kaam dé leverancier voor de ondergrondse infrastructuur.

Topleverancier voor de ondergrondse infra

“Als blijkt dat standaard componenten niet inzetbaar zijn, ontwikkelen wij in nauw overleg een custom made oplossing”, zegt directeur Bastiaan van Kaam. “Dat doen we intussen al dertig jaar en maakt ons tot op de dag van vandaag uniek.”

Van Kaam viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum en heeft in al die jaren al vele projecten mogen beleveren. Volgens Bastiaan heeft dat vooral te maken met de sterke focus op de value added services waar het familiebedrijf bekend om staat. “Een snelle service en grote voorraad worden als een groot pluspunten ervaren door onze klanten”, zegt hij. “We beschikken over een eigen bezorgdienst. Voor de Randstad hanteren we het adagium: voor 15.00 uur bestellen, is de volgende dag geleverd, mits op voorraad natuurlijk. Maar dat is over het algemeen geen probleem.” Zelfs van de huidige crisis in de kunststof- en rubbermarkt heeft Van Kaam weinig last. “Onze leveranciers bevinden zich voornamelijk in Europa.”

Bundel trekkop voor HDD-boringen

Sterk in maatwerk, dat is een ander belangrijk speerpunt bij Van Kaam. “Zo hebben we enkele jaren geleden bijvoorbeeld een trekkop ontwikkeld om PE-buizen heel efficiënt door boringen te trekken. Van daaruit is de bundel trekkop ontstaan om horizontaal gestuurde (HDD)boringen in één keer te trekken. Deze aanlastrekkoppen bouwen we volledig op maat van het project en vanaf een bundel van drie stuks die in diameter kunnen variëren. De buizen worden onderling met elkaar verbonden via de aanlastrekkop, waarna het boorbedrijf de buis kan vullen met water of bentoniet zodat de kop wordt verzwaard. Dat zorgt op zijn beurt voor een vermindering van de weerstand en wrijving tijdens het intrekken van de boring. Langere lengtes kunnen op die manier met meer gemak worden getrokken. Meest recente trekkop die we geleverd hebben, is een bundel van zeven buizen waarvan 6 x 160 en 1 x 125. De levertijd bedraagt over het algemeen twee tot drie weken.”

Van Kaam beschikt over een enorme voorraad en blinkt uit in service en maatwerkoplossingen.

Spiegellassen in het veld

Een andere recente investering die Van Kaam heeft gedaan, is de aanschaf van een mobiel lasstation. “We zijn daarmee in staat om op locatie tot een diameter van 630 millimeter te spiegellassen, uiteraard volledig verzorgd door onze eigen NEN 7200 gecertificeerde lassers. Het mobiele lasstation is volledig zelfvoorzienend en vormt een belangrijke uitbreiding om meer te kunnen spiegellassen in het veld. Overigens hebben we de beschikking over materieel om tot diameters van 1200 millimeter te spiegellassen op locatie. Daarvoor zetten we weer andere apparatuur in. En zo proberen we telkens op onze eigen manier in te spelen op vragen uit de markt. Dat wordt gelukkig gewaardeerd door onze klanten. Op naar de volgende dertig jaar”, besluit Bastiaan.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.