Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Toonaangevende bedrijven in de bouwbranche waaronder Alkondor, Lomans en Movares kiezen voor Autodesk

Toonaangevende bedrijven in de bouwbranche waaronder Alkondor, Lomans en Movares kiezen voor Autodesk

Ook de afgelopen maanden zijn steeds meer toonaangevende bedrijven in de bouwbranche, zoals Movares, Lomans en Alkondor gebruik gaan maken van Autodesk Construction Cloud voor projectbeheer en uitvoering om risico’s te beperken, efficiency te verhogen en marges te verbeteren. Bedrijven maken gebruik van de oplossingen van het Autodesk Construction Cloud-platform om workflows voor kwaliteits-, veiligheids- en kostenbeheer te versterken en projectdata gedurende de gehele bouwcyclus met elkaar te verbinden binnen één oplossing die eenvoudig te implementeren en te gebruiken is.

Alkondor visualiseert data en verbetert projectresultaten

Alkondor ontwikkelt en produceert gevels, ramen en deuren, voornamelijk voor grootschalige en complexe projecten. Alkondor werkte al met een aantal digitale producten maar wilde met een investering in digitale processen de efficiëntie en samenwerking verder verbeteren. Het team ging aan de slag met een proefversie van Autodesk BIM 360 om na te gaan of de functionaliteit van het platform ondersteuning kon bieden voor zijn activiteiten op het gebied van documentmanagement, versiebeheer en probleembeheer. BIM 360 is nu uitgerold in de hele organisatie en wordt gebruikt het voor het vastleggen van informatie over de voortgang van projecten om nog trefzekerder te kunnen opereren. 

Chris Schoneveld, BIM Manager van Alkondor: “We hebben PowerBI met BIM 360 geïntegreerd om data te visualiseren en projectresultaten te verbeteren. We maken gebruik van beide oplossingen om gedetailleerde informatie te bieden over de projectvoortgang. In sommige gevallen brengen we wijzigen aan in productie- en engineeringprocessen als dat nodig is om projectonderbrekingen te voorkomen en de kwaliteit te verbeteren. Onze projectmanagers kunnen zo beschikken over een overzicht van alle projectgerelateerde informatie, waarmee ze beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen.”

Lomans rolt Autodesk Build uit in sprints

Doordat totaalinstallateur Lomans zijn bedrijf heeft opgesplitst in klantenteams die zich richten op end-to-end project-opleveringsprocessen, hadden ze een manier nodig om belangrijke projectdata op een eenvoudige manier te delen binnen teams, zonder dat dit veel tijd zou kosten of complex zou zijn. Lomans begon in 2019 met het gebruik van het BIM 360-platform van Autodesk Construction Cloud als gemeenschappelijke data-omgeving en startte in 2021 met Autodesk Build. Het bedrijf maakte hierbij gebruik van de ‘sprint’-methodologie. Op die manier konden teams zich één bepaalde digitale workflow of proces grondig eigen maken en van daaruit verder gaan met het volgende proces.

“Door de technologie op deze manier uit te rollen, beperkten we de verstoring van onze lopende projecten en konden we leren van de cloudomgeving en van elkaar”, aldus Bas Spaan, Data en Informatie Manager bij Lomans. Ons doel is dat alle projecten live zullen zijn op Autodesk’s Construction Cloud en er geen tijd meer wordt verspild met het zoeken naar documenten en data of het wachten op informatie.”

Meer tijd voor activiteiten met toegevoegde waarde bij Movares

De adviseurs en ingenieurs van Movares lossen vraagstukken op rondom mobiliteit, infrastructuur, digitale transformatie, klimaatadaptatie, energietransitie en circulair bouwen. Vanwege toenemende groei ontstond behoefte aan een gestandaardiseerde aanpak voor de manier waarop Movares digitale oplossingen implementeerde en gebruikte binnen projecten, omdat niet alle afdelingen op dezelfde manier werkten. De organisatie startte hierom met het BIM 360-platform van Autodesk Construction Cloud, waarmee één enkele bron voor projectgegevens werd gecreëerd.

Door overheidswetgeving betreffende databeheer en cyberveiligheid stapte het bedrijf in 2021 over naar het unified Build-platform van Autodesk Construction Cloud. Het gebruikt nu de functies voor ISO 19650-compliance in Autodesk Build, die ondersteunen om te voldoen aan deze internationale norm. Projectdata zijn op een gestandaardiseerde manier gestructureerd, wat onder meer betekent dat nieuwe teamleden die bij een lopend bouwproject op de bouwafdeling komen te werken, precies weten waar ze in hun gemeenschappelijke dataomgeving terecht kunnen voor de informatie die ze nodig hebben.

Ron Rijkers, design manager bij Movares: “Onze teams hebben al veel tijd bespaard door het gebruik van Autodesk Build. Hierdoor kunnen ze zich nog beter richten op activiteiten met veel toegevoegde waarde zoals de kwaliteit van projecten die we opleveren of het vinden van innovatieve oplossingen voor de problemen van onze klanten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.