Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Toonaangevend in speciale funderingstechnieken
Bij project de Nieuwe Koepel te Haarlem zijn GEWI-ankerpalen toegepast

Toonaangevend in speciale funderingstechnieken

Bij BAUER Funderingstechniek BV weten ze, als het over speciale funderingstechnieken gaat, waar ze op moeten letten. Wanneer kiest men voor de ene oplossing en wanneer voor de andere? Dat is een kwestie van kennis en ervaring, volgens Eelco van der Velde, managing director bij BAUER Funderingstechniek. Of het nu Mixed-In-Place-, GEWI- of groutanker-toepassingen betreft, ze hebben de juiste techniek voor nagenoeg elk grond- weg- en waterbouwproject in (eigen) huis.

De wereld van BAUER is die van allerlei funderingen voor onder andere dijken en polders. Zo beschikt men bijvoorbeeld over de Mixed-In-Place techniek (MIP soilmix-methode). Dit proces is zo’n 30 jaar geleden gepatenteerd door het moederbedrijf in Duitsland en is heden ten dage actueler dan ooit vanwege het duurzame karakter. Middels een systeem met drie avegaren wordt ter plaatse grond vermengd met grout om uiteindelijk een grond-cement-element te vormen. Dit kan dienstdoen als waterkering of als constructief element, afhankelijk van de uitvoering.

Maar ook voor andere boor- en ankersystemen is BAUER Funderingstechniek de juiste partner. Ze bieden hun klanten het beste van twee werelden: Duitse kunde en kwaliteit combineert men met Nederlandse flexibiliteit en klantgerichtheid. 

Met onze vraag naar toekomstige ontwikkelingen weet Eelco van der Velde wel raad: “Digitalisering en duurzaamheid spelen een steeds belangrijkere rol in onze processen. Dat begint met duurzame optimalisaties in de ontwerp- en aanbestedingsfase en wordt voortgezet in digitalisering in de productiefase. Met nauwkeurige sensoren wordt een driedimensionaal beeld geschetst van de gerealiseerde MIP wanden of elementen. Daarmee lopen we echt voorop in de markt.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.