Platform over civiele techniek & infrastructuur
Toonaangevend in HDPE-leidingsystemen
De Jongh Pipesystems beschikt over eigen trailers mét afwikkelconstructie om bijvoorbeeld jumbohaspels (onder andere goed voor wel 1.300 meter buis rond 160 millimeter) op locatie te hanteren.

Toonaangevend in HDPE-leidingsystemen

Behalve voor grote netbeheerders is het familiebedrijf ook een bekende naam bij vele infra-aannemers voor het leveren van geprefabriceerde HDPE-leidingsystemen in een gegarandeerd hoge kwaliteit. Een gesprek met directeur Gerjan Schreuders.

Op 1 januari 2001 is Schreuders samen met eigenaar Co de Jongh gestart met De Jongh Pipesystems. “We hadden helemaal niks, alleen een enorme berg kennis en ervaring vanuit onze vorige werkgever”, zegt hij. “In korte tijd zijn we heel hard gegroeid. Dat komt vooral omdat we kwaliteit leveren, maar natuurlijk ook vanwege onze one-stop-shop filosofie voor HDPE-leidingsystemen. We denken mee, verzorgen het tekenwerk, de productie, transport én montage. Kortom, een compleet pakket en dat is redelijk uniek in onze sector. Zo zijn we dé voorkeursleverancier van hoogwaardige kunststof buizen voor grote netbeheerders in ons land, voor zowel stroom als gas, maar leveren we ook HDPE-systemen voor drinkwater, afvalwaterleidingen en industriële toepassingen.”

Leverperformance

“HDPE is als materiaal heel flexibel en zeer duurzaam”, zegt Schreuders. “We kunnen het ook op langere lengtes aanleveren op zogenaamde jumbohaspels om zo gestuurde boringen, zonder koppellassen, in één keer te verwerken. We leveren het HDPE-materiaal overigens in allerlei kwaliteiten, maar altijd mét een keurmerk. Zeker bij verwerking met gestuurde boringen, is enige zekerheid toch wel gewenst. Wij zijn misschien niet de voordeligste in de markt, maar garanderen een optimale kwaliteit en leverperformance. Als gevolg van een tekort aan grondstoffen en met name granulaat, zien we op dit moment in de markt dat veel bedrijven opdrachten teruggeven. Ze kunnen niet leveren. Dat zal ons niet gebeuren. Als wij iets beloven, komen we het ook na. Met dank aan onze betrouwbare producent Egeplast uit Duitsland, een groot familiebedrijf waarmee we al twintig jaar zaken doen. Als vaste relatie hebben wij altijd voorrang.” 

De Jongh Pipesystems hanteert een one-stop-shop filosofie voor HDPE-leidingsystemen.

Forse wanddikte

Enkele recente projecten waaraan De Jongh Pipesystems HDPE-systemen heeft geleverd, zijn onder meer het aansluiten van diverse windmolenparken onshore en offshore. “Vanwege de hoge temperaturen die kunnen optreden in de leiding, passen we een speciaal granulaat toe en laten dit onafhankelijk door KIWA testen. Hier hebben wij vanuit het verleden heel veel ervaring mee om opnieuw een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen.”

De Jongh Pipesystems levert HDPE-leidingsystemen van 3 millimeter tot 1,60 meter doorsnede. “In veel gevallen wordt een project grotendeels voorbereid in onze hypermoderne werkplaats met eigen lassers. Vervolgens verzorgen we transport en logistiek ook in eigen beheer. We beschikken zelfs over eigen trailers mét afwikkelconstructie om bijvoorbeeld jumbohaspels (onder andere goed voor wel 1.300 meter buis rond 160 millimeter) op locatie te hanteren. Dat laatste is misschien nog wel belangrijker dan de meterprijs”,
besluit Schreuders.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.