Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Toepassen van geogrids voor gewapende grond, asfalt of funderingen 
De oplossingen van Tensar worden overal ter wereld toegepast in talloze civieltechnische projecten.

Toepassen van geogrids voor gewapende grond, asfalt of funderingen 

Als wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van geokunststoffen voor funderingswapening, asfaltwapening en het wapenen van grondconstructies weet Tensar International in veel gevallen (bouw)tijd te besparen, aanlegkosten te reduceren en aanzienlijke milieutechnische voordelen te behalen. Niet vreemd dat de oplossingen van Tensar overal ter wereld worden toegepast in talloze civieltechnische projecten.

“Het ontwerpen en leveren van eenvoudige oplossingen voor ingewikkelde constructieve problemen, daar ligt onze kracht’, begint Paul ter Horst van Tensar, uitvinders van het geogrid. “Een belangrijke meerwaarde zit hem vervolgens in het feit dat we met onze grids indirect tal van additionele besparingen weten te realiseren op de totale constructie, zowel qua performance, materiaalgebruik en kosten als qua impact op het milieu. En dat kunnen we voor ieder project kwantificeren.”

Een belangrijke meerwaarde van de Tensar geogrids is dat de toepassing ervan indirect tal van additionele besparingen oplevert voor de totale constructie.

TriAx-geogrids

Het belangrijkste product van Tensar voor het realiseren van funderingen onder wegen is TriAx. “Met TriAx-geogrids kunnen we (meng)granulaat mechanisch stabileren”, legt Ter Horst uit. “Door de beste performance van alle soorten funderings-geogrids kan TriAx een veel hogere lastspreiding en/of sterkte geven. Op die manier hoef je dus minder materiaal toe te passen bij een gelijkblijvende verkeersbelasting en levensduur, maar zou je de levensduur ook fors kunnen verlengen tot wel een factor 5. Het zijn afwegingen die we perfect kunnen onderbouwen met onze oplossingen. Als asfalt langer meegaat, omdat spoorvorming pas in een later stadium optreedt, worden aanzienlijke besparingen gerealiseerd. Dat zorgt ervoor dat de totale kosten voor een constructie dalen en dus ook de impact op het milieu fors wordt gereduceerd.”

Met TriAx-geogrids kan je (meng)granulaat mechanisch stabileren.

TensarTech Stratum

Een andere belangrijke markt voor de producten van Tensar zijn de toegangswegen, opslagterreinen en kraanopstelplaatsen die worden aangelegd voor de bouw van windparken. Ter Horst: “Bij de constructie van een kraanopstelplaats wordt doorgaans gerekend met een levensduur van minimaal tien jaar, ervan uitgaande dat de turbine na die periode vervangen moet worden. Dan wil je tegen die tijd wel een vergelijkbare kraan kunnen neerzetten. Materieel daarentegen verandert steeds. Vandaag is het zo dat een kraanopstelplaats wordt uitgelegd op het kenteken van de kraan. Dat maakt het wel heel specifiek. Het kan zomaar zijn dat over tien jaar of eerder nog bij tussentijdse storingen, een ander type kraan wordt ingezet. Dan zal je de berekening opnieuw moeten maken. De beste en meest gunstige oplossing is een TensarTech Stratum granulair matras. Het biedt alle flexibiliteit voor het toepassen van willekeurige kranen, al dan niet in combinatie met drukverdelende draglineschotten.”

De toepassing van Tensar TriAx en TensarTech Stratum draagt dus direct bij aan het verlagen van de realisatiekosten van asfalt- en funderingsconstructies en indirect aan de energietransitie als geheel, zonder concessies te doen aan de veiligheid. “Aansluitend daalt ook de CO2-uitstoot van de projectrealisatie doordat herbruikbaar materiaal toegepast kan worden (menggranulaat), geen betonproductie en minder transporten benodigd zijn.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.