Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

Toekomstbestendige bomen en bossen

Boomrooierij-1
Begin 2022 heeft Boomrooierij Weijtmans de eerste elektrische mobiele kraan in bedrijf genomen.

Tekst | Alon Winnen

Beeld | Boomrooierij Weijtmans BV

30 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Boomrooierij Weijtmans is al vele generaties de specialist op het gebied van bomen en bossen. Van het rooien en snoeien voor kleine en grote projecten tot het complete beheer van boombestanden en bosgebieden: de onderneming beschikt over een brede expertise. Kees Weijtmans, directeur van Boomrooierij Weijtmans, vertelt: “Wij staan voor vitaal boombeheer met aandacht voor natuur, mens en omgeving.”

In 2022 heeft Boomrooierij Weijtmans flink geïnvesteerd in mensen en machines, er is uitgebreid met een vestiging in Son en er zijn vele mooie projecten afgerond. “We maken al vijf jaar een enorme groei door. Naast de drukte rond klantwerving en grote projecten maken we ook tijd vrij voor ontwikkeling van de organisatie en innovatie. Zo behouden we onze toonaangevende  positie in de sector”, vertelt Weijtmans. 

“En over grote projecten gesproken: we hebben bijvoorbeeld voor de gemeente Tilburg snoeiwerk aan maar liefst 17.000 bomen in het centrum en het buitengebied verricht. Dit naast het beheer van de 670 hectare gemeentebossen. Hierbij wordt ook aan randzaken gedacht, zoals het legen van prullenbakken en plaatsen van nieuwe banken. Een mooi en uitdagend project als je het mij vraagt!”

In Udenhout zijn intussen ruim 1.600 zonnepanelen geplaatst om energie op te wekken voor de elektrische voertuigen.

Elektrisch is de toekomst

Ook op innovatief gebied staat Boomrooierij Weijtmans niet stil. “We kunnen niet meer om de energietransitie heen, daarom zijn we druk bezig om ons machine- en wagenpark te verduurzamen. Een mooi voorbeeld is de aanschaf van elektrische mobiele kranen. Voor het laden van de accupakketten hebben we 1.600 zonnepanelen om onze eigen stroom op te wekken. Zo kunnen we met zero-emissie aan het werk in bijvoorbeeld stedelijke gebieden. Want we willen graag samen gezond oud worden.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht