Platform over civiele techniek & infrastructuur

Tips voor de tuininrichting van jouw nieuwbouwhuis

Bij het bouwen van een nieuwbouwhuis komt veel kijken. Van het design van je huis tot het uitkiezen van de keuken, de bouw van je nieuwbouwhuis is een complex maar leuk proces. Als je nieuwbouwhuis dan eindelijk een beetje bewoonbaar begint te worden, blijft er nog één groot project over, namelijk je tuin. Dit project wordt vaak pas laat aangepakt. Dit is logisch, je wilt natuurlijk eerst alles binnenshuis een netjes hebben. Toch is het aan te raden om niet te lang te wachten met de inrichting van je tuin. Als de tuin er mooi bij staat zul je er namelijk veel plezier aan hebben. Daarom geven we in deze blog tips voor de tuininrichting van jouw nieuwbouwhuis!

Tuinindeling

Het eerste waar je bij stil moet staan voor de inrichting van je tuin is de tuinindeling. Hiervoor is het goed om na te gaan wat het doel van je tuin is. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om veel groen in je tuin te hebben, of houd je juist van een strakke tuin met veel tegels? En wil je graag veel zonnen in de tuin, of zit je juist graag in de schaduw? Al deze dingen bepalen hoe je tuin het beste ingedeeld kan worden. Houdt rekening met de stand van de zon voor de indeling van zithoekjes. Door een zonnig zithoekje en een zithoek in de schaduw te creëren is er voor ieder wat wils. Als je van barbecueën houdt, is het ook leuk om een plekje voor de barbeque in te richten. Het is aan te raden om hier wat ruimte voor te reserveren, zodat je ook nog een tuintafel of picknicktafel erbij kunt plaatsen. Zo is je barbeque smoker tijdens het barbecueën steeds dichtbij de hand. 

Planten en bloemen

Of je nu van veel of weinig groen in je tuin houdt, planten en bloemen blijven een belangrijk onderdeel van een tuin. Voor een strakke tuin is het leuk om wat planten in potten te plaatsen. Ook kun je smalle strookjes groen aan de zijkant van de tuin aanleggen. Houd je juist van een groene tuin, dan kun je helemaal losgaan met de planten en bloemen. Door met verschillende perkjes en hoogteverschillen te werken, zullen de planten en bloemen het beste tot hun recht komen. 

Betegeling

De tegels in je tuin zijn ook erg bepalend voor de uitstraling van je tuin. Als je van een romantische tuin houdt, kun je het beste ronde vormen aanleggen in de tuin. Door kronkelende paadjes in naturel kleurige tegels aan te leggen zal je tuin een natuurlijke en romantische uitstraling hebben. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor strakke grijze tegels, die op het moment een populaire keuze zijn. Vergeet niet te letten op de match tussen de kleuren van je huis en de tegels in de tuin. Zo zal je tuin een mooie aanvulling zijn op je nieuwbouwhuis!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.