Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Tijdwegdiagram is kern van de planning

Primaned_2_
Arjen van Zwam; lead planner.

Tekst | Suzanne van Gaale

Beeld | Primaned

19 april 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een goede voortgang van het dijkversterkingsproject Gorinchem-Waardenburg staat of valt met een adequate planning. Een hele klus gezien de complexiteit van het project. Wie doet wat, waar en wanneer? Aan de adviseurs projectbeheersing van Primaned de schone taak om dit inzichtelijk te maken.

Een visualisatie van de integrale planning.

Iedereen die (regelmatig) betrokken is bij een project weet dat planning essentieel is. Zodra er  maar iets in de hele keten anders loopt dan gepland of verwacht, kan dat grote gevolgen hebben. Projectbeheersing is het ‘toverwoord’. En dat is precies waar Primaned goed in is. Als adviesbureau zijn zij gespecialiseerd in projectbeheersing, de tooling hier om heen en het opleiden hierin.

Detailplanningen

“We hebben twee rollen in het project”, vertelt Paul Vogels, managing director Primaned. “Wij zijn lead planner, dat wil zeggen dat we verantwoordelijk zijn voor het inrichten van het planningsmanagement en de te leveren producten zowel intern als aan het Hoogwaterbeschermingsprogramma en de Graaf Reinaldalliantie. De andere rol is dat we een Integraal Planner Detailplanningen inzetten die verantwoordelijk is voor het maken van integrale detailplanning. Deels door informatie te vertalen in Primavera (plannings-software) en deels door het ondersteunen van acht monodisciplinaire planners in het opzetten van detailplanningen.”

Tijdwegdiagram

Oplossingen die Primaned inzet zijn onder meer het leveren van de software, het opstellen van de projectplanning inclusief probabilistische planning (op risico gestuurd) en uitgangspuntendocument, what-if scenario’s, een integrale detailplanning, een maandelijkse voortgangsrapportage en het tijdwegdiagram. “Een tijdwegdiagram is het kernstuk van de overall planning. Hierin staan alle werkzaamheden op het traject en het maakt inzichtelijk wie wat wanneer doet. Stel er gebeurt iets tijdens het project, dan berekent de adviseur projectbeheersing de impact door, stelt what-if scenario’s op en komt met mogelijke oplossingen. Grote winst van het tijdwegdiagram is dat je draagvlak creëert en inzicht geeft in het proces van de dijkversterking. Bovendien biedt het de mogelijkheid om vooruit te kijken en te anticiperen op mogelijke scenario’s.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht