Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Tijdelijke management- en staffuncties in ondergrondse infra
Aanleg stadsverwarming in een complexe omgeving,

Tijdelijke management- en staffuncties in ondergrondse infra

In de Nederlandse ondergrond bevindt zich een zeer uitgebreid netwerk van kabels en leidingen. En die intensiteit neemt de komende jaren alleen maar toe. Klomp Management Ondersteuning voorziet bedrijven van kennis en knowhow door het bekleden van tijdelijke management- en staffuncties om ondergrondse infraprojecten in goede banen te leiden. Vanaf tender tot oplevering. 

Berrie Klomp van Klomp Management Ondersteuning is een door de wol geverfde technisch professional die is opgegroeid in een
familiebedrijf, gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen. “Op 23-jarige leeftijd nam ik het roer over van mijn vader en heb het bedrijf geleid tot 1991. Vervolgens heb ik verschillende staf- en managementfuncties bekleed bij grote ondergrondse infra-aannemers om in 2014 het besluit te nemen om als zelfstandig professional mijn carrière verder gestalte te geven.”

Berrie Klomp van Klomp Management Ondersteuning.

Hogere segment

Klomp Management Ondersteuning begeeft zich vooral in het hogere segment van de ondergrondse infra. Dat wil zeggen, de aanleg van grote pijpleidingen, warmtenetten en windmolenparken. “Doorgaans word ik ingehuurd op projectbasis of om op ad interim basis invulling te geven aan een project”, legt Berrie uit. “Momenteel is er een hausse gaande op het gebied van de aanleg van windmolenparken in ons land. Aan diverse projecten draag ik mijn steentje bij. Niet zelden word ik al bij de tender betrokken voor ondersteuning bij het ontwerp, procesmanagement, voorbereiding, engineering en het opbouwen en inrichten van System Engineering. Kortom, het leiden en begeleiden van de (EMVI-)aanbesteding tot vervolgens de begeleiding van de complete uitvoering na gunning.” 

Opdrachtgevers en -nemers

Tender- en projectteams worden alsmaar groter en groter. “Dat komt doordat voor de verschillende disciplines allemaal specialisten
worden ingeschakeld”, weet Klomp. “Dankzij mijn brede kennis en expertise op meerdere disciplines – civieltechnisch, elektrotechnisch, werktuigbouwkunde, bedrijfskundig, enzovoort – ben ik breed inzetbaar. Doordat ik veel functies binnen bedrijven heb bekleed, weet ik van de hoed en de rand. Daarnaast beschik ik over een groot netwerk van specialisten en deskundigen. Dat maakt het voor opdrachtgevers interessant om projecten met kleinere teams te kunnen aanvliegen. Een win-win situatie.” Behalve voor opdrachtnemers wordt Klomp Management Ondersteuning ook regelmatig ingeschakeld voor opdrachtgevers voor het uitvoeren van een tracébepaling en ontwerp, werk- of bestekomschrijving, risicomanagement, projectmanagement, projectbegeleiding en/of toezicht,  kabels- en leidingencoördinatie, et cetera.” 

Klomp Management Ondersteuning is heel veelzijdig in het bekleden van tijdelijke management- en staffuncties om ondergrondse infraprojecten in goede banen te leiden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.