Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wegenbouw & Rail

Tijdelijke afzettingen, al dan niet volledig in eigen huisstijl

BHN_01 kopiëren
Bouwhekken Nederland heeft voor de N395 precies honderd bouwhekken geleverd.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Bouwhekken Nederland

17 mei 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bouwhekken Nederland timmert letterlijk en figuurlijk hard aan de weg. De specialist in tijdelijke afzettingen beschikt niet alleen over een enorme voorraad, maar werkt ook aan een aanzienlijke verbreding van het aanbod, al dan niet volledig in de eigen huisstijl van de infra-aannemer. Dit met het oog op de veiligheid van mens en materieel. Voor de afscherming van het bouwterrein van BAM Infra Nederland aan de N395 leverde Bouwhekken Nederland een semipermanente oplossing, die inmiddels al menig windhoos heeft doorstaan. 

In tegenstelling tot de gebruikelijke (lage) afzettingen in de infrasector, werd voor dit project een afzetting van formaat ‘bouwhek’ gevraagd: 2 meter hoog en 3,50 meter breed.

Bouwhekken Nederland heeft net als met diverse andere infra-aannemers ook een projectmatige samenwerkingsovereenkomst met BAM Infra Nederland. “We onderscheiden ons vooral in het totaalplaatje”, zegt Jornd van der Heide van Bouwhekken Nederland. “We leveren alles op het gebied van tijdelijke en semipermanente afzettingen, inclusief alle accessoires en toebehoren. Daarbij blinken we uit in snelheid. In principe heeft een aannemer binnen 2 uur een offerte in huis. Indien nodig, worden de producten de volgende dag nog uitgeleverd, zelfs een spoedlevering dezelfde dag behoort tot de mogelijkheden. Met dank aan onze enorme voorraad van minimaal een paar honderd stuks per type afzetting.”

Semipermanente oplossing

BAM Infra Nederland is een grote organisatie met verschillende vestigingen verspreid over het land, erkent Van der Heide. “Al die vestigingen weten ons wel te vinden. Zo ook BAM Infra Regionaal Zuid die momenteel bezig is met de reconstructie van de N395. In tegenstelling tot de gebruikelijke (lage) afzettingen in de infrasector, werd voor dit project een afzetting van formaat ‘bouwhek’ gevraagd: 2 meter hoog en 3,50 meter breed. Een afscheiding die ook nog eens semipermanent is aangebracht. De bouwhekken rusten niet op kunststof blokken of betonvoeten, maar zijn via speciale beveiligde koppelingen bevestigd aan steigerbuispalen die pneumatisch in de grond zijn ingebracht. De BAM hecht veel waarde aan betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dergelijke constructies kunnen tegen een stootje en blijven ook bij een flinke windvlaag gewoon overeind. De recente ‘drielingstorm’ is dan ook zonder problemen doorstaan.”

Totaalleverancier

Bouwhekken Nederland heeft voor de N395 precies honderd bouwhekken geleverd. “BAM heeft de hekken van ons aangekocht. Aan het einde van het project worden ze verwijderd, opgeslagen of direct op een ander project ingezet. Het is ook onze core business. We zijn vooral toeleverancier, maar verhuren ook regelmatig”, vervolgt Van der Heide. “Desgevraagd kunnen we ook de montage uit handen nemen, evenals de camerabeveiliging. Daarvoor werken we samen met een aantal gerenommeerde onderaannemers. Om het plaatje compleet te maken, ontwerpen en leveren we eventueel ook banners. Voor elk type afzetting hebben we een specifieke template zodat een perfecte uitstraling is gegarandeerd. Daarnaast breiden we ons assortiment steeds verder uit met andere tijdelijke afzettingen, zoals barriers, verkeerskegels en geleidebaken. We zijn dus met recht een totaalleverancier op het gebied van tijdelijke afzettingen.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht