Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
TIC-dienstverlener kondigt rebranding aan
Directie Normec QS: Jorn Bronsvoort (Technisch Directeur) en Iljo Fluit (Algemeen Directeur).

TIC-dienstverlener kondigt rebranding aan

Al meer dan twintig jaar levert QS onafhankelijke, geaccrediteerde dienstverlening op het gebied van testen, inspecteren en certificeren (TIC) van kunststoffolie, -leidingen, -constructies, hernieuwbare energie en biobased producten. De firma is in augustus 2021 toegetreden tot de Normec Group en kondigt nu een rebranding aan, die op de InfraTech 2023 wordt bekrachtigd.

Niet Destructief Onderzoek op spiegellassen middels ToFD-techniek.

Op InfraTech 2023 delen drie business units van Normec Group een stand: Normec Rei-Lux, Normec Certification en Normec QS. Met jarenlange (internationale) ervaring in de TIC-branche is de toetreding van het bedrijf van grote waarde voor Normec. CEO Joep Bruins geeft aan: “QS biedt een scope van activiteiten die voorheen nog niet door Normec Group werd aangeboden. Hierdoor zijn we nog beter in staat onze klanten in de volle breedte te ontzorgen. QS is daarmee een prachtige aanvulling op de bestaande dienstverlening binnen onze divisie Life Safety & Environment.”

Kwaliteit en klantvriendelijkheid

“Voor onze klanten en medewerkers is vanaf het moment van toetreden tot de Normec Group gebleken dat het een uitgelezen mogelijkheid is om onze solide groei op lange termijn door te zetten”, zegt Iljo Fluit, algemeen directeur van Normec QS. “Dit blijkt uit de vele positieve reacties die we vanaf het begin hebben ontvangen. Bovendien delen we dezelfde kernwaarden als het gaat om klantbenadering, namelijk gebaseerd op kwaliteit en klantvriendelijkheid. We zien dan ook veel mogelijkheden om onze gezamenlijke klanten nog beter te bedienen. Bij het verwezenlijken van de groeiambities is daarbij ook het aantal nieuwe internationale klanten bij Normec QS de afgelopen tijd duidelijk toegenomen.” Fluit vervolgt: “Wij zien Normec Group als een speler waar de TIC-services van QS zowel complementair als verwant aan zijn, zonder te overlappen. De focus van Normec QS blijft daarin onveranderd. We onderscheiden ons in kwaliteitscontrole bij de aanleg van nieuwe kunststof leidingsystemen en folieconstructies, maar sinds enkele jaren kunnen we ook onderzoek uitvoeren aan bestaande leidingsystemen, onder meer om de te verwachten restlevensduur te bepalen. Naast de persoonscertificatie van kunststoflassers en de inspectie van vloeistofdichte voorzieningen is certificatie van hernieuwbare energie en duurzame producten een belangrijke groeimarkt voor Normec QS.”

Microscopisch onderzoek t.b.v. aanwezigheid microscheuren.

NDO-onderzoek

“Bij de aanleg van nieuwe kunststof leidingsystemen testen en inspecteren wij de lasverbindingen. Zowel voor, tijdens als na het lasproces”, vult technisch directeur Jorn Bronsvoort aan. “Onze begeleiding begint al bij het opleiden en certificeren van de lassers voor laswerkzaamheden in het veld. Vervolgens verzorgen we op locatie de kwaliteitscontrole en lasparametercontrole. Voor aanvang van de laswerkzaamheden van elke buis met een specifieke diameter nemen we een monster van een representatieve las, dat we in ons laboratorium destructief onderzoeken. Om de kwaliteit te verhogen en in sommige gevallen het aantal destructieve proeven te beperken, is het ook mogelijk om NDO-onderzoek te doen. Met ultrasoon onderzoek beoordelen onze inspecteurs op locatie of de binnenkant van PE-lassen voldoet. Dat gebeurt door ToFD-onderzoek (Time-of Flight Diffraction) op spiegellassen en door PAUT-onderzoek (Phased Array Ultrasonic Testing) op elektrolassen. Op de InfraTech 2023 geven we demo’s van dit NDO-onderzoek.”

Crushtest PVC leiding t.b.v. van restlevensduuronderzoek.

Unieke methodiek

Een ander specialisme van Normec QS is het bepalen van de restlevensduur van leidingsystemen. “We hebben een praktische en effectieve onderzoeksmethode ontwikkeld om de mate van veroudering te toetsen en de verwachte restlevensduur onder gelijkblijvende gebruikscondities te bepalen. In veel gevallen wordt daarmee de levensduur aantoonbaar met nog eens vele tientallen jaren verlengd en kunnen vervangingsinvesteringen worden uitgesteld. De methode is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwing door TNO”, sluit Bronsvoort af. Meer weten over deze unieke methodiek? Bezoek Normec QS op stand 4.101.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.