Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Thuiswedstrijd’ voor groenaannemer
Gako Groenvoorziening is kind aan huis in de omgeving van Katwijk en verantwoordelijk voor het maaien van de bermen, het schonen van de watergangen, het rooien van bomen en plegen het nodige verhardingsonderhoud.

‘Thuiswedstrijd’ voor groenaannemer

Al vele jaren verzorgt Gako Groenvoorziening het groenonderhoud van ruim 230 kilometer aan provinciale wegen in de provincie Zuid-Holland, waaronder de bestaande N206 ir. G. Tjalmaweg in Katwijk. Reden voor Boskalis om de groenaannemer ook bij de reconstructie van de provinciale weg te betrekken. 

De N206 ir. G. Tjalmaweg ligt in een groene omgeving. Die groene uitstraling blijft ook na de aanpassingen behouden en wordt zelfs nog verder versterkt. “Al in een vroeg stadium zijn we door Boskalis gevraagd om mee te denken over de mogelijkheden qua invulling van de groenplannen”, zegt Cor de Gans van Gako Groenvoorziening. Er vindt aanplant plaats van nieuwe bomen, struiken, hagen en grasvegetaties. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met voor vogels en insecten aantrekkelijke soorten. De wanden van de verdiepte ligging en de geluidschermen krijgen begroeiing van een mix van klimplanten.

Al vele jaren verzorgt Gako Groenvoorziening het groenonderhoud van ruim 230 kilometer aan provinciale wegen in de provincie Zuid-Holland.

Nieuwe aanplant

Om de uitbreiding van de provinciale weg mogelijk te maken, heeft Gako Groenvoorziening in het voortraject al de nodige bomen gerooid. “We zijn kind aan huis in de omgeving van Katwijk en verantwoordelijk voor het maaien van de bermen, het schonen van de watergangen, het rooien van bomen en plegen het nodige verhardingsonderhoud. Hoe mooi is het dan, dat je als bedrijf ook bij de reconstructie van de N206 ir. G. Tjalmaweg wordt betrokken”, zegt De Gans vol trots. “We hebben onze expertise hier echt wel kunnen laten gelden. Op sommige punten zijn er zelfs aanpassingen gedaan in het groenplan.” Behalve het rooien van bomen heeft Gako Groenvoorziening inmiddels aardig wat bomen geplant met een grote plantmaat, verschillende bermen ingezaaid, hondenuitlaatplekken aangelegd en maar liefst 5 kilometer aan paddenschermen geplaatst. 

Ambitie

De Gans: “De relatie met Boskalis was al goed – we zijn geen vreemden van elkaar en hebben ook in eerdere projecten al samengewerkt – maar wordt steeds beter. We weten wat we aan elkaar hebben, er is wederzijds respect en vertrouwen. Dat werkt gewoon heel prettig. We hebben onderling dan ook veel overleg om onze planningen zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten.” Ook bij de aanplant van de klimplanten bij de geluidschermen en de wanden van de verdiepte ligging denkt de groenaannemer mee. “We hopen natuurlijk dat we de gehele groenvoorziening in de verdiepte ligging mogen aannemen en dat we mee mogen draaien met het 10-jarig onderhoudscontract.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.