Platform over civiele techniek & infrastructuur
Thinkproject neemt Franse Kairnial Group over en versnelt Europees marktleiderschap in bouwtechnologie

Thinkproject neemt Franse Kairnial Group over en versnelt Europees marktleiderschap in bouwtechnologie

Thinkproject kondigt vandaag de overname aan van Kairnial Group, de Franse marktleider in de digitale transformatie van de bouwsector. De bedrijven zullen de digitalisering van de bouwsector samen versnellen zodat klanten hun projecten duurzamer, stipter en kostenefficiënter kunnen opleveren. Thinkproject is Europa’s toonaangevende SaaS-provider op het gebied van bouwintelligentie.

  • Thinkproject en de Franse marktleider Kairnial Group combineren hun aanbod aan geavanceerde Common Data Environment (CDE), documentsamenwerking, mobiele BIM-applicaties en Field Management voor een duurzame intelligente bouwsector
  • De bedrijven hebben samen ruim 700 medewerkers die meer dan 300.000 gebruikers ondersteunen bij hun stappen naar volledige end-to-end digitalisering van bouwintelligentie en -processen
  • Met de steun van EQT en TA Associates willen beide bedrijven de groei van klanten en nieuwe regio’s verder versnellen

Kairnial Group heeft zijn hoofdkantoor in Lyon en bedient met ruim 125 medewerkers 500 prestigieuze klanten zoals Bouygues Group, VINCI, Spie batignolles Group, Leon Grosse, Rabot Dutilleul, Icade, Nexity en ADP. Het portfolio omvat een mobiel aanbod, een 2D/3D BIM-viewer en functionaliteiten voor op locaties, voorheen bekend als Resolving. Ook biedt Kairnial software voor sloop van gebouwen en oplossingen die de duurzaamheid vergroten en CO2-uitstoot reduceren.

Groei in nieuwe regio’s

De overname van Kairnial biedt complementaire functionaliteiten voor de bestaande SaaS-suite van Thinkproject. Bovendien vergroot Thinkproject zijn aanwezigheid in Frankrijk en versterkt het bedrijf de Europese positie. Het gecombineerde bedrijf zal de groei in nieuwe regio’s stimuleren en kan zijn leidende positie als grootste onafhankelijke bouwplatform in de Europese bouwtechnologie-industrie verder versterken.

End-to-end digitalisering

Samen willen de bedrijven beter inspelen op de behoeften van hun klanten en de end-to-end digitalisering in de bouwsector verder versnellen door de volledige levenscyclus van activa te dekken tijdens de ontwerp-, plan-, bouw- en exploitatiefasen. Door deze holistische platformbenadering na te streven, ondersteunen Thinkproject en Kairnial hun klanten om steeds duurzamer te werken en stellen ze hen in staat nauwkeuriger te plannen om vertragingen en verspilling van projecten te verminderen.

Complementaire producten

CEO Patrik Heider van Thinkproject ziet de bouw en infrastructuur als zijn grootste groeimotoren voor het wereldwijde BBP. “Maar productiviteitsverbetering van bouwvakkers is de laagste in vergelijking met andere branches”, zegt Heider. “De bouwsector is op zoek naar een vertrouwde en ervaren digitaliseringspartner met diepgaande kennis van de sector, gebaseerd op 20 jaar ervaring. Met de steun van onze aandeelhouders EQT en TA Associates, beoogt Thinkproject de beste oplossingen voor bouwintelligentie te bieden voor alle werknemers en wereldwijde klanten. Deze samenwerking biedt Thinkproject complementaire producten en samen bieden we een toonaangevende Common Data Environment (CDE) met documentsamenwerking, mobiele BIM-applicaties en Field Management. We zijn verheugd om onze nieuwe collega’s van de Kairnial Group te verwelkomen in de Thinkproject-familie.”

Integratie technologie en datadiensten

CEO Franck Meudec van Kairnial Group: “Met Thinkproject hebben we een partner met vergelijkbare visie en waarden als sterke basis voor onze samenwerking. Bij hun digitalisering zullen onze klanten en de bouwsector profiteren van de sterke integratie van onze technologie en datadiensten. Met deze samenwerking zijn we nu in staat om Kairnial’s oplossingen aan te bieden aan vele regio’s zoals Duitsland, het VK, de Benelux, Noord-Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en het Midden-Oosten. Deze transactie zorgt voor extra financiën, middelen en competenties die elkaar aanvullen. Kairnial is sinds 2003 een pionier op het gebied van mobiele BIM-viewers. We staan op de drempel ​​van een nieuw tijdperk voor de bouwsector”, aldus Meudec.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.