Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
The master of all roads Flexibele 5-asser

The master of all roads Flexibele 5-asser

De nieuwe Liebherr LTM 1100-5.3 mobiele kraan met 100 ton hijsvermogen werd voor het eerst aan het publiek voorgesteld op de Bauma vakbeurs in 2022. Een hele reeks van nieuwigheden maakt van deze 100 ton kraan de meest flexibel inzetbare mobiele kraan in zijn klasse, waardoor Liebherr hem bedacht met de slogan ‘The Master of all roads’.

Die slogan slaat dan in de eerste plaats op het thema flexibele aslasten. Door een innovatieve bouwwijze wordt het eigengewicht beperkt en kan de kraan optimaal inspelen op de maximaal toelaatbare asbelasting per land voor mobiele kranen.

De constructie van de assen is van dien aard dat deze geschikt zijn voor de maximal toelaatbare asbelastingen geldig in verschillende landen.

De LTM 1100-5.3 kan evenwel ook met aslasten van 12 ton rijden en kan in dat geval 16,9 ton ballast meenemen. Dat komt neer op 75 % van de maximale ballast van 22,5 ton en dat is een recordwaarde. Hierdoor is de LTM 1100-5.3 de ideale ‘taxikraan’.

Een andere voordeel van de LTM 1100-5.3 is zijn breedte van 2550 mm, waardoor de kraan handig te manipuleren blijft op de weg en op de werf. Het is trouwens wereldwijd de eerste 5-assige mobiele kraan met die breedte.

62 meter telescoopmast

Met een lengte van 62 meter is de telescoopmast zelfs twee meter langer dan de eerstvolgende Liebherr kraan, de LTM 1110-5.2. Bovendien is er een klapjib van 9,5 tot 16 meter beschikbaar, die optioneel hydraulisch verstelbaar is tussen 0° en 40°. De hijshoogte van de LTM 1100-5.3 loopt hierdoor op tot 76 meter en de reikwijdte tot 64 meter. Nog meer flexibiliteit wordt er geboden met een 2 meter lange montagejib.

Een plus aan veiligheid

De 100 ton kraan biedt tijdens het werk extra veiligheid door de variabele VarioBase® afstempeling. Ook hier werd weer aan meer flexibiliteit gedacht, want de standaard VarioBallast® maakt een aanpassing van de ballast­radius mogelijk tussen 4 en 5,1 meter.

Voor de veiligheid zorgt tevens de inmiddels derde generatie van de LICCON-sturing (Liebherr Computed Control). De bediening bleef hetzelfde, maar de software, de programmeertaal en de databus zijn volledig nieuw, sneller en bieden een hogere rekencapaciteit.

Door de tastfunctie op het grote display in de bedieningscabine is de bediening nog eenvoudiger en comfortabeler geworden. LICCON3 kranen zijn bovendien standaard voorbereid voor telemetrie en vlootmanagement. Via het klantenportaal MyLiebherr kan de kraanoperator alle relevante data opvragen en verwerken.

Nieuwe cabines

Voor de LTM 1100-5.3 ontwikkelde Liebherr zowel een nieuwe cabine voor het rijgedeelte als voor het kraangedeelte. Dat moet het comfort voor de kraanbestuurder nog verbeteren, onder meer door nieuwe materialen, nieuwe bedieningselementen, een stuurwiel met meer bedieningsfuncties, nieuwe displays en bedieningsknoppen. Optioneel kan dit aangevuld worden met centrale vergrendeling en de ‘Coming and Leaving Home’-functie.

Voor beide cabines geldt nog dat de klimaatregeling werd aangepast en uitgerust werd met een zonnesensor die de intensiteit van de zonnestraling erkent en automatisch de verwarming aanpast.

ZF TraXon DynamicPerform

In de nieuwe LTM 1100-5.3 wordt de innovatieve koppelingsmodule DynamicPerform gebruikt. In combinatie met de ZF Traxon versnellingsbak zorgt dat voor slijtagevrij wegrijden en manoeuvreren zonder gevaar voor verhitting, want de motorkracht wordt doorgegeven door een lamellenpakket met oliekoeling. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.