Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
T&F zoekt het snijvlak tussen GWW, vergroening en verduurzaming
De twee nieuwe eigenaren van T&F sinds januari 2020: Ron van Gestel en Esther IJzer.

T&F zoekt het snijvlak tussen GWW, vergroening en verduurzaming

Als toeleverancier van de GWW kent T&F het belang en met name de specifieke kracht van deze producten. Zowel in de traditionele toepassing, als wanneer ze uitkomst bieden bij projecten waarvoor een innovatieve of duurzame oplossing wordt gezocht. Het reguliere productassortiment van T&F bestaat onder andere uit geotextielen, folies, grids en erosie-, drainage- en bentonietmatten. 

Hoewel voor het oog bescheiden aanwezig, vervullen geotextielen in de GWW een cruciale rol. (Beeld project: Huub Verlouw)

Van leverancier naar adviseur

T&F levert al bijna 30 jaar aan de GWW- en groensector. Veel producten kan zij uit voorraad leveren en indien mogelijk zelfs op dezelfde dag. Wie wil, kan de producten ook afhalen. Daarnaast confectioneert zij specialistische oplossingen op maat. 

Sinds kort waait er een frisse wind door het bedrijf. De nieuwe eigenaren – Esther IJzer en Ron van Gestel – gaan nog meer focus leggen op innovatieve praktische oplossingen. “Als specialist in geotechnische toepassingen willen we het werk voor onze klanten nog makkelijker, beter en leuker gaan maken.”

Het brede assortiment bestaat uit geotextielen, folies, grids en erosie-, en bentonietmatten. (Beeld project: van de Beeten)

Textielroots

Met geotextielen blijven de eigenaren verbonden aan hun textielstad Tilburg, waar hardwerkende textielarbeiders ervoor zorgden dat vezels in de wol werden ontward en klaargemaakt om te worden versponnen, de bekende ‘Schrobbelaars’. Van Gestel: “We zijn trots op deze rijke historie. Deze verbondenheid speelt bij T&F een grote rol. De Brabantse gemoedelijkheid en hard werken komen hier samen, maar wel met een lach op ons gezicht. Plezier in het werk staat voorop!”

Verrassende start

“De overname van T&F viel precies in het begin van de coronacrisis”, vertelt IJzer. “Hierdoor verliep de start enigszins anders dan we hadden gedacht, maar dat gaf ons wel de tijd om de nieuwe koers in te zetten en invulling te geven aan de ambitie om T&F verder te laten groeien. De focus ligt hierbij op het bestaande assortiment. Daarnaast zetten we sterk in op de ontwikkeling van biobased, afbreekbare geotextielen, folies en grids.” 

Zowel voor de traditionele als innovatieve, duurzame toepassingen zijn de producten direct uit voorraad leverbaar. (Beeld project: gemeente Grave)

Groeiend aantal duurzame oplossingen

De nieuwe focus heeft te maken met de ontwikkelingen in de markt, maar de inzet op duurzame oplossingen komt bij het ondernemersduo ook van binnenuit. “Duurzaamheid en circulariteit zijn binnen de grond-, weg- en waterbouw niet meer weg te denken”, vertelt Van Gestel. “Jaarlijks gaat er zo’n 17 miljoen vierkante meter geotextiel de grond in; dat is ongeveer een vierkante meter per inwoner. Daar waar de situatie het toelaat, worden natuurlijke materialen vaker toegepast en groeit de vraag naar duurzame oplossingen. Dit was voor ons aanleiding om de ontwikkeling van biobased, afbreekbare geotextielen, folies en grids in te zetten. We zoeken het snijvlak tussen GWW, vergroening en verduurzaming. We komen dan ook graag in gesprek met partijen die met ons willen meedenken in
deze ontwikkeling.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.