Als toeleverancier van de GWW kent T&F het belang en met name de specifieke kracht van deze producten. Zowel in de traditionele toepassing, als wanneer ze uitkomst bieden bij projecten waarvoor een innovatieve of duurzame oplossing wordt gezocht. Het reguliere productassortiment van T&F bestaat onder andere uit geotextielen, folies, grids en erosie-, drainage- en bentonietmatten.
T&F levert al bijna 30 jaar aan de GWW- en groensector. Veel producten kan zij uit voorraad leveren en indien mogelijk zelfs op dezelfde dag. Wie wil, kan de producten ook afhalen. Daarnaast confectioneert zij specialistische oplossingen op maat.
Sinds kort waait er een frisse wind door het bedrijf. De nieuwe eigenaren – Esther IJzer en Ron van Gestel – gaan nog meer focus leggen op innovatieve praktische oplossingen. “Als specialist in geotechnische toepassingen willen we het werk voor onze klanten nog makkelijker, beter en leuker gaan maken.”
Met geotextielen blijven de eigenaren verbonden aan hun textielstad Tilburg, waar hardwerkende textielarbeiders ervoor zorgden dat vezels in de wol werden ontward en klaargemaakt om te worden versponnen, de bekende ‘Schrobbelaars’. Van Gestel: “We zijn trots op deze rijke historie. Deze verbondenheid speelt bij T&F een grote rol. De Brabantse gemoedelijkheid en hard werken komen hier samen, maar wel met een lach op ons gezicht. Plezier in het werk staat voorop!”
“De overname van T&F viel precies in het begin van de coronacrisis”, vertelt IJzer. “Hierdoor verliep de start enigszins anders dan we hadden gedacht, maar dat gaf ons wel de tijd om de nieuwe koers in te zetten en invulling te geven aan de ambitie om T&F verder te laten groeien. De focus ligt hierbij op het bestaande assortiment. Daarnaast zetten we sterk in op de ontwikkeling van biobased, afbreekbare geotextielen, folies en grids.”
De nieuwe focus heeft te maken met de ontwikkelingen in de markt, maar de inzet op duurzame oplossingen komt bij het ondernemersduo ook van binnenuit. “Duurzaamheid en circulariteit zijn binnen de grond-, weg- en waterbouw niet meer weg te denken”, vertelt Van Gestel. “Jaarlijks gaat er zo’n 17 miljoen vierkante meter geotextiel de grond in; dat is ongeveer een vierkante meter per inwoner. Daar waar de situatie het toelaat, worden natuurlijke materialen vaker toegepast en groeit de vraag naar duurzame oplossingen. Dit was voor ons aanleiding om de ontwikkeling van biobased, afbreekbare geotextielen, folies en grids in te zetten. We zoeken het snijvlak tussen GWW, vergroening en verduurzaming. We komen dan ook graag in gesprek met partijen die met ons willen meedenken in
deze ontwikkeling.”
Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.