Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Terneuzen Nieuwe sluis | De juiste machine met machinist op de juiste plek, dat is de kracht!

Terneuzen Nieuwe sluis | De juiste machine met machinist op de juiste plek, dat is de kracht!

Het bedrijf is van oorsprong gestart met dienstverlening in de akkerbouw, hetgeen nog steeds een activiteit is. De procentuele omzetverhoudingen ziet er heden ten dage als volgt uit: 60% verhuur van materieel, 30% agrarische dienstverlening en 10% handel en overige werkzaamheden. De machineverhuur-specialist uit Hoek is momenteel met maar liefst 15 machines te vinden op het bouwterrein van de Nieuwe Sluis Terneuzen.

De broers Anthony en Marco Guiljam zijn beiden directeur bij het bedrijf. We spreken met Anthony over hun betrokkenheid bij de Nieuwe Sluis Terneuzen.

Goed ingeschat waaraan behoefte was
“Marco en ik zijn alweer de derde generatie Guiljam aan het roer van het bedrijf”, opent Anthony het gesprek. “We verhuren met name machines aan GWW-aannemingsbedrijven. In de beginperiode alleen regionaal, heden ten dage hoofdzakelijk zuidwest Nederland en Vlaams België, met een goede reputatie op het gebied van service en kwaliteit. Toen de eerste plannen voor het bouwen van de Nieuwe Sluis Terneuzen ons ter ore kwamen en we hoorden dat dit een samenwerkingsproject zou worden tussen België en Nederland, hebben we de eerste contacten al in het voortraject van het project gelegd.”

Regeren is vooruitzien, luidt het spreekwoord en dat geldt zeker voor Guiljam-Hoek. “Bedenk dat wij de mentaliteit van zowel de Nederlandse als de Belgische aannemer kennen. Tussen die twee bestaat nogal wat cultuurverschil en wij spreken beide talen. We hebben van begin af aan intensief acquisitie gepleegd op het project. Tijdens het eerste gesprek op kantoor bij Sassevaart in Breda, hebben we onze no-nonsense praktische aanpak en de voordelen van onze regionale kennis ruimschoots benadrukt. Al in de allereerste fase tijdens de bouw van de frontmuur werden we betrokken bij de Nieuwe Sluis Terneuzen. Dat verliep meteen van beide kanten heel positief. Samen hebben we toen een contract opgesteld waarin voor beide kanten goede afspraken zijn opgenomen.”

Guiljam-Hoek

Anthony en Marco Guiljam staan voor kwaliteit!


Zonder een goede machinist is de machine waardeloos
Guiljam-Hoek weet als geen ander dat, hoe goed een machine ook is, de machinist uiteindelijk de factor is die het verschil uitmaakt. “We verhuren daarom ook de juiste machinist bij de juiste machine. Omdat naast onze vaste opdrachtgevers nu ook bij de Nieuwe Sluis Terneuzen gemiddeld zo’n 15 machines draaien, hebben we al in een vroeg stadium bij collega’s machines en machinisten geselecteerd die garant staan voor de kwaliteit van Guiljam-Hoek. Wij vinden het belangrijk om op dit regionale project samen te werken. Machines en machinisten komen uit duurzaamheidsoogpunt daarom met name uit de regio”, legt Anthony uit.

Elke slag moet raak zijn
“Bij projecten moet elke slag raak zijn, er mogen geen fouten worden gemaakt. Daarom denken we mee. Een goed voorbeeld is het laden van vervuilde grond in schepen. Eén van de eisen van Rijkswaterstaat was dat er geen vervuilde grond gemorst mocht worden en in het water terecht mocht komen. Wij hebben een morspreventie hulpmiddel ontwikkeld dat opgespannen wordt tussen boot en kade, zodat eventuele vallende grond veilig opgevangen wordt”, zegt Anthony tot slot.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.