Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Tele Radio presenteert op Matexpo 2023 nieuwe set voor heffen en hijsen

Tele Radio presenteert op Matexpo 2023 nieuwe set voor heffen en hijsen

Tijdens materieelvakbeurs MATEXPO (6-10 september 2023) deelt Tele Radio kennis en expertise op gebied van radiografische afstandsbesturing aan geïnteresseerden.

Centraal staat de presentatie van het nieuwe, snel te installeren, want plug & play, radiografisch besturingssysteem voor heffen en hijsen. Verder is de nieuwe Sesam 800 productlijn van Åkerströms te bewonderen en is er een speciale beursactie van een Panther lierset.

Tele Radio is al tientallen jaren dé expert op het gebied van veilige radiografische afstandsbedieningen. De handzame draadloze systemen zijn werkelijk overal in te zetten waar het risico op een letsel bij de werkzaamheden moet worden beperkt. Tijdens MATEXPO laat Tele Radio zien hoe waardevol ze zijn, omdat ze onbetwist bijdragen aan een efficiëntere en veiligere werkplek. Om dat te onderstrepen is er dit jaar een eenmalige prijsactie van een Tele Radio Panther lierset. Multifunctioneel inzetbaar en voorbekabeld, dus snel te installeren. Wie daarvoor langsgaat op stand R11 kan meteen een kijkje nemen bij de productlijn Sesam 800 van zusterbedrijf Åkerströms.

Industriële productlijn Sesam 800

De zenders/ontvangers zijn een aanvulling op de T20/T60 producten van Tele Radio. Doordat ze op enkele punten verschillen zijn ze interessant voor bepaalde doelgroepen. Ze zijn bedoeld voor toepassingen met een beperkt aantal functies, zoals het op afstand openen van poorten, garagedeuren, slagbomen en het bedienen van laadkleppen, lieren maar ook ventilatoren, lichten en schijnwerpers. Er is keuze uit zeven zenders in vier afmetingen, waaronder een handige sleutelhangerversie.

Nieuwe set van zender en ontvanger

Speciaal voor heffen en hijsen met bovenloopkranen, lieren enzovoort, is een nieuwe set uitgebracht met de welbekende Panther T29-12 afstandsbediening en een R23 ontvanger. De bekabeling is al in de fabriek aan de ontvanger gemonteerd, zodat hij nagenoeg plug & play is. Dat scheelt veel kostbare tijd bij de installatie.
De set heeft een krachtige stopknop die voldoet aan EN 13849-1:2015 PLd/Cat3 en volgens EU-richtlijnen extern is gecertificeerd.

T29-12: De breed inzetbare Panther afstandsbediening is PLd-gecertificeerd, werkt op de wereldwijd inzetbare 2,4 GHz frequentie, heeft een bereik tot wel 700 meter en kan in totaal 24 verschillende functies aansturen. Met de oplaadbare Li-ion batterij kan ruim 150 uur achtereen worden doorgewerkt.

R23: De R23-ontvanger is al in de fabriek bekabeld voor veel standaardtoepassingen, waardoor installeren efficiënter verloopt. Hij heeft 15 relais en kan eenvoudig worden uitgebreid met een externe antenne, extra relais, verschillende veldbusprotocollen, extra ingangen en analoge uitgangen. De R23-ontvanger is gemakkelijk en snel uitwisselbaar met alle Panther-zenders.

Tele Radio Benelux staat tijdens MATEXPO op stand R11 in de Rambla, de wandelgang tussen de hallen van Kortrijk Xpo. Klik hier voor gratis entreekaarten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.