Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Tanksilo’s in de steigers
Bij de RWZI in Echten verzorgt Stalen Steigers van Dorland zowel de buitensteigers om de tanksilo’s als de ondersteuningsconstructies in de tanks.

Tanksilo’s in de steigers

Voor de ombouw van RWZI Echten naar een duurzame slibgistingsinstallatie worden vier bestaande tanks geüpgraded en afgedicht met een betonnen dek. Stalen Steigers van Dorland werd ingevlogen om de tanks rondom in de steigers te zetten én in de tanks de ondersteuningsconstructies te voorzien voor het storten van het dek. Met name dat laatste is een vak apart. 

Als specialist in de montage en demontage van ondersteuningsconstructies voor de betonbouw reist Stalen Steigers van Dorland heel het land door. Het Groningse bedrijf is heel flexibel en breed inzetbaar. “We richten ons met name op het realiseren van ondersteuningsconstructies voor de betonbouw, maar schromen niet om zo nu en dan een gevel of kerktoren in de steigers te zetten”, zegt directeur Henk van Dorland met bijna 50 jaar ervaring in de steigerbouw. “In al die jaren hebben we bijna alles al wel een keer gedaan. Geen uitdaging is ons te gek, ook niet het monteren en vooral straks het demonteren van een ondersteuningsconstructie in een afgesloten tanksilo.”

Voor de ombouw van RWZI Echten naar een duurzame slibgistingsinstallatie worden vier bestaande tanks geüpgraded en afgedicht met een betonnen dek. Stalen Steigers van Dorland heeft de tanks rondom in de steigers gezet.

In het werk storten

Stalen Steigers van Dorland is een graag geziene partij op menig infraproject en werkt in die hoedanigheid al vele jaren voor Van Hattum en Blankevoort, de bouwkundig hoofdaannemer van de ombouw op RWZI Echten. “We zijn heel zuinig op onze klanten en hebben aan Van Hattum en Blankevoort een heel tevreden opdrachtgever”, zegt Henk. Bij de RWZI in Echten verzorgt Stalen Steigers van Dorland zowel de buitensteigers om de tanksilo’s als de ondersteuningsconstructies in de tanks. “Alle tanks worden voorzien van een betonnen dek dat in het werk wordt gestort. En daarvoor voorzien wij de ondersteuning. We zijn daar gewoon super goed in, een echte specialist. Een gevelsteiger bouwen kan iedereen, maar een ondersteuningssteiger is van een andere orde. Er spelen hele andere krachten en ook de maatvoering is allesbepalend. We verzorgen zelfs de fijnafstemming en assisteren de aannemer bij het plaatsen van de bekisting.”

Stalen Steigers van Dorland is actief door heel Nederland en is zeer breed gecertificeerd.

Honkvast

Bij de RWZI in Echten maakt Stalen Steigers van Dorland gebruik van de materieeldienst van de aannemer: VolkerWessels Materieel & Logistiek. “Het was even wennen, want doorgaans maken we gebruik van eigen materiaal van vaste leveranciers, maar ook hiermee konden onze jongens al snel uit de voeten”, vertelt Henk die maar wat trots is op zijn personeel. “We hebben een mooie club van mensen die ook honkvast zijn. Ze kennen elkaar door en door en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Dat maakt dat we snel kunnen schakelen en dat is ook hier in Echten een vereiste. We volgen de strakke planning van de aannemer en dat lukt tot op heden naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever.” 

Stalen Steigers van Dorland is actief door heel Nederland en is zeer breed gecertificeerd. Henk: “We hebben een sterke focus op veiligheid, zijn onder andere ISO en VCA gecertifieerd en bezetten trede 3 op de Veiligheidsladder. Deze certificeringen zijn niet alleen leuk om aan de muur te hangen, maar we handelen er ook naar. Daarmee garanderen we een hoge kwaliteit en krijgen we zelfs werken gegund.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.