Platform over civiele techniek & infrastructuur
Personeel & Opleiding

‘Talent en motivatie vinden we belangrijker dan enkel de juiste diploma’s’

tbs2
TBS-SVA Groep zorgt voor de juiste ondersteuning en begeleiding.

Tekst | Suzanne van Gaa

Beeld | TBS-SVAGroep

17 mei 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Talentontwikkeling onmisbaar

De TBS-SVA groep, marktleider in afwateringsoplossingen, vindt goed werkgeverschap belangrijk. En dus krijgt iedereen een kans om zich binnen het bedrijf door te ontwikkelen. Door de focus te leggen op talentontwikkeling kan ze meebewegen met de behoeftes van haar medewerkers en klanten en hiermee haar positie in de markt verder verstevigen. 

Om jonge mensen aan zich te binden, is TBS-SVA Groep een leerbedrijf.

In een krappe arbeidsmarkt moet je als werkgever ‘out of the box’ denken, aldus Janou Kasander, HR adviseur bij TBS-SVA Groep. “Met 90 medewerkers zijn we een middelgrote organisatie. Het voordeel is dat mensen bij ons geen nummer zijn, maar er juist alle aandacht is om iedereen op de juiste plek in te zetten. Dat er binnen ons bedrijf veel werknemers zijn die al heel lang bij ons werken, geeft aan dat we daar aardig in slagen.” De keerzijde van de vele langjarige dienstverbanden is echter ook dat er de komende jaren mensen zullen gaan uitstromen om te genieten van hun welverdiende pensioen. Daar anticipeert de marktleider in afwateringsoplossingen nu al op. “We zien het vooral als een kans om nieuwe mensen aan te trekken met een frisse blik zodat we ook in de toekomst innovatieve en duurzame producten kunnen blijven ontwikkelen.”

Andere aanpak functioneringsgesprekken

Het personeelsbeleid is enerzijds gericht op behoud van bestaande mensen, anderzijds op het werven van (jonge) nieuwe werknemers. Zo wordt bij nieuwe vacatures altijd eerst gekeken of deze intern kunnen worden ingevuld. Ook investeert men in opleidingen die bijdragen aan zowel de persoonlijke ontwikkeling als de ontwikkeling van de organisatie. “We merken dat dit gewaardeerd wordt. Functioneringsgesprekken pakken we bijvoorbeeld ook anders aan. Geen eenrichtingsverkeer, maar medewerkers en hun leidinggevenden gaan echt het gesprek aan met elkaar.”

Opbloeien

Om jonge mensen aan zich te binden, is TBS-SVA Groep een leerbedrijf. “Talent en motivatie vinden we belangrijker dan enkel de juiste diploma’s. Tijdens het leerwerktraject doen mensen ervaring en kennis op en leren ze ons bedrijf kennen. En als het van twee kanten bevalt, bieden we ze graag een contract aan.” Tevens besteedt TBS-SVA Groep ook veel aandacht aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Ook deze medewerkers kunnen een waardevolle bijdrage leveren en verdienen een kans om een carrière op te bouwen binnen onze organisatie. Wij zorgen voor de juiste ondersteuning en begeleiding en zo helpen we elkaar steeds een stapje verder!”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht