Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Takeuchi binnendraaiers: compact én krachtig

Takeuchi binnendraaiers: compact én krachtig

Het gaat om de 1,7 tons semi-binnendraaier TB217R en de 5,7 tons binnendraaier TB257FR.  Wat deze binnendraaiers van Takeuchi echt uniek maakt is de offset boom techniek.

De offset boom techniek is een gepatenteerd Takeuchi systeem, dat we ook terugzien op de nieuwe TB257FR. Met dit concept kunt u in een smalle doorgang of ruimte aan de voorkant van de machine werken (bijvoorbeeld scheppen) en aan de achterkant van de machine lossen zonder de machine te hoeven verplaatsen. Hiermee onderscheidt deze machine zich van de reguliere binnendraaiers in de markt.

Binnendraaier TB257FR is net als zijn grotere broer voorzien van een zeer ruime cabine.

TB257FR

De TB257FR is de vervanger van het succesvolle model TB153FR. De productie van dit oude type liep al sinds 2006, maar het werd inmiddels tijd voor een upgrade naar de volgende generatie. De belangrijkste reden om de nieuwe 5,7 tons binnendraaier te ontwikkelen was, dat deze voorzien moest worden van een nieuwe motor. De TB257FR is voorzien van een EU Stage 5 motor inclusief roetfilter en voldoet daarmee aan alle wettelijke emissie-eisen. Uiteraard is dat niet het enige punt waarop deze machine is verbeterd; qua ontwerp en bouw bevat deze binnendraaier opvallend veel kenmerken van zijn grotere broer, de TB280FR. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

• Deze binnendraaier is net als de 8 tonner voorzien van een zeer ruime cabine. Deze is een heel stuk breder én langer geworden dan bij zijn voorganger, wat ervoor zorgt dat de machinist meer werkcomfort ervaart.
• De kiepcabine is drie graden meer kantelbaar dan voorheen. Dit lijkt niet veel; maar hierdoor is een nóg betere toegang tot de service componenten mogelijk.
• Daarbij is het display groter (5,7 inch) en moderner U kunt er ook de liters op instellen van de eerste en tweede hydraulische functie.

Een ander belangrijk punt van verbetering bij de ontwikkeling van de TB257FR was de trekkracht van de rupsen. Deze is met maar liefst 19 procent verhoogd, waardoor de toegankelijkheid tot moeilijk begaanbare terreinen sterk wordt vergroot.

De TB257FR met zijn EU Stage 5 motor inclusief roetfilter is de vervanger van het succesvolle model TB153FR.

TB217R

De TB217R is een nieuwkomer, deze semi-binnendraaier vervangt de TB215R. De stabiliteit van de TB217R minigraver is nóg verder verhoogd door het toepassen van de verlengde onderwagen van de TB215R en door het toevoegen van contragewicht aan de onder- en achterzijde van de cabine. Hierdoor is deze 1,7 tonner goed voorbereid voor het gebruik van zwaardere uitrustingsstukken, zoals bijvoorbeeld een kantelkop oof iets dergelijks.

Wat maakt deze machine verder nog uniek in deze klasse? Hij is standaard voorzien van drie hydraulische extra functies. Hiervan zijn er twee dubbelwerkend ten behoeve van een sloopsorteergrijper of eventuele andere uitrustingsstukken. De derde extra functie wordt gebruikt voor de hydraulische snelwissel.

Assortiment

Het assortiment van Takeuchi kent vier (semi-)binnendraaiende graafmachines. Naast de TB257FR (5840 kg) is ook de TB280FR (8650 kg) verkrijgbaar. En het Takeuchi assortiment heeft buiten de TB217R (1690 kg) ook nog een kleinere semi-binnendraaier variant: de TB210R (1075 kg).   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.