Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Systeemoplossingen voor gewapende grondconstructies
De kern van elk gewapende grondconstructie is een grondmassief, versterkt met Fortrac geogrid-lagen, die trekkrachten opvangen en de mechanische eigenschappen van het samengestelde grondmassief verbeteren.

Systeemoplossingen voor gewapende grondconstructies

Het Duitse familiebedrijf met een eigen vestiging in Nederland levert producten en in samenwerking met partners innovatieve (systeem)oplossingen voor de infrasector, milieu, industrie en landbouw. “Ons doel is om opdrachtgevers en aannemers compleet te ontzorgen op het gebied van gewapende grondconstructies”, zegt Joris van den Berg, Managing Director van de Nederlandse divisie.

Met de oplossingen van Fortrac Systems garandeert HUESKER op een snelle en economische wijze, duurzame gewapende grondconstructies voor keerwanden, steile taluds of funderingsconstructies, zoals landhoofden. Van den Berg: “Door de geokunststoffen op een slimme manier in verschillende lagen in de grond te verwerken, ontstaan hele duurzame gewapende grondconstructies. In vergelijking met traditionele grondkeringen blijken ze vaak efficiënter en duurzamer te zijn door gebruik te maken van lokaal aanwezige grond en daarmee een lagere CO2-uitstoot te genereren. Kortere bouwtijden, lagere materiaal- en transportkosten en een verminderde inzet van machines hebben een positief effect op de totale kosten. Fortrac gewapende grondconstructies zijn bij uitstek toepasbaar op slappe bodem en voldoen aan de hoogste eisen qua draagkracht van de constructie.”

Fortrac Systems Augmented Reality App.

Fortrac Systems

“De Fortrac-producten produceren we al meer dan dertig jaar, maar de laatste jaren zetten we vooral in op het bieden van systeemoplossingen”, vervolgt Van den Berg. “Met ons eigen ontwerpteam kunnen we projecten vanaf ontwerp tot uitvoering volledig begeleiden. Deze diensten bieden we onder meer voor onze innovatieve systeemoplossingen Fortrac Systems. De kern van elk gewapende grondconstructie is een grondmassief, versterkt met Fortrac geogrid-lagen, die trekkrachten opvangen en de mechanische eigenschappen van het samengestelde grondmassief verbeteren. Door de modulaire opbouw van Fortrac Systems zijn diverse afwerkingsoplossingen (facings) beschikbaar, zoals: Fortrac Nature (groene wand), Fortrac Block ( prefab blokkenwand), Fortrac Panel (prefab wandpanelen) en Fortrac Gabion (schanskorven). De facings zijn niet alleen cosmetisch, maar bieden ook beschermende of structurele functies. De toepassingsgebieden zijn groot. Behalve keerwanden en funderingsconstructies, zoals hoog gefundeerde landhoofden, worden ze ook gebruikt in overhangende taluds of keerwanden in het water. Via een gratis te downloaden, interactieve Augmented Reality App, kunnen uiteenlopende mogelijkheden virtueel ter plaatse worden bekeken.”

Als eerste wereldspeler op het gebied van geotextiel produceert HUESKER een van zijn populairste grids – de asfaltwapening grid HaTelit C – uit 100% gerecycled polyethyleentereftalaat. “Het gerecyclede PET dat we gebruiken is een gelijkwaardige vervanger van het oorspronkelijke PET-garen en niet van nieuw te onderscheiden”, zegt Van den Berg. Het heeft dezelfde hoge kwaliteit en dezelfde eigenschappen, met een significant lager CO2-profiel. HaTelit C eco is de eerste stap. HUESKER zal ecoLine in de nabije toekomst voortzetten met verdere producten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.