Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Systeemarchitect

Systeemarchitect

Heb jij affiniteit met Electrotechniek en Automatisering en wil je bijdragen aan complexe projecten voor aansprekende opdrachtgevers? Word onze nieuwe collega Systeemarchitect. Covalent heeft de ambitie om verder te groeien. Daarom hebben we plek voor ervaren én minder ervaren Systeemarchitecten voor 32 – 40 uur per week. 

Wat ga je doen? 

Als Systeemarchitect ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het integrale besturingssysteem binnen een infrastructureel of industrieel project. 

Je werkt in een team met adviseurs van andere disciplines (werktuigbouw, civiel) met als gezamenlijk doel een functioneel en veilig systeem te realiseren. Dit systeem bevat een bedienings- en besturingslaag, maar ook componenten zoals communicatie- en zichtsystemen en ondersteunende ICT-applicaties. De uitdaging is om alle deelsystemen als één geheel te laten samenwerken, zodanig dat de gevraagde functies gerealiseerd worden én de gebruikers er goed mee overweg kunnen. 

In het team ben jij degene die het project op technisch inhoudelijk vlak samenbrengt en aanstuurt. Je bent de inhoudelijke partner van de Technisch Manager op jouw vakgebied. 

Je hebt een onafhankelijke positie en adviseert het project over de best passende oplossingen binnen de kaders van de projectdoelstelling. Discussies ga je niet uit de weg, je overbrugt verschillen van inzicht en brengt zo de mensen en de systemen binnen een project bij elkaar. Je bent alert op mogelijke risico’s die kunnen ontstaan en neemt hier actie op. Werk je voor de opdrachtgever, dan houd je toezicht op het werk van de opdrachtnemer en valideert of aan alle eisen wordt voldaan. 

Als systeemarchitect ben je betrokken bij grote en complexe projecten. Jouw wensen en de expertise die jij meebrengt bepalen waar je aan de slag gaat. 

Wat bieden wij jou? 

Een baan bij een gespecialiseerd adviesbureau zonder hiërarchie. Samen met je collega’s bepaal jij de koers van Covalent. 

En verder: 

 • Salaris van € 3.500 – € 6.500 bruto per maand (40 uur per week) afhankelijk van je kennis en ervaring 
 • In eerste instantie een jaarcontract met de intentie om daarna over te gaan naar een vaste aanstelling 
 • Trainingen en coaching die jij nodig vindt om je verder te kunnen ontwikkelen 
 • Winstdeling 
 • Steeds nieuwe uitdagende projecten bij aansprekende organisaties 
 • Leren van collega’s die al jaren expert zijn in de industriële automatisering en infrastructuur 
 • Je werkt hybride. Vanuit huis, op locatie bij de klant of op ons kantoor in Amersfoort 

Jij gaat doen waar je plezier in hebt en je gaat je ontwikkelen in de door jou gewenste richting. Wij bieden veel ruimte voor jouw individuele wensen. 

Wat heb jij te bieden? 

 • Een afgeronde hbo- of wo opleiding (Electro)Techniek, Industriële Automatisering, Informatiewetenschappen of vergelijkbaar 
 • Kennis van systems engineering is een pré 
 • Een autonome en positief-kritische houding, je staat voor je eigen opvattingen en zienswijze 
 • Bereidheid tot leren en jezelf steeds verder ontwikkelen 
 • Sterke communicatieve vaardigheden zodat je je vernieuwende ideeën en de nieuwste ontwikkelingen helder kunt presenteren 
 • Je brengt graag mensen samen en zorgt dat iedereen tot zijn recht komt binnen het project 
 • Je stippelt je eigen koers uit en geeft invulling aan jouw ontwikkelpad. Je hebt zelf de regie. 
 • Je bent ondernemend en zit vol goede ideeën rondom het vormgeven van Covalent naar de toekomst. 

Wat doet Covalent?

Covalent is een adviesbureau, gespecialiseerd in technisch management en industriële automatisering voor grote infrastructurele projecten zoals tunnels, bruggen en sluizen. Wij maken de complexiteit van projecten inzichtelijk en beheersbaar; we realiseren een optimale en veilige technische oplossing waar alle belanghebbenden zich in kunnen vinden. 

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Bob de Vos via tel. 06 15 44 69 83. Hij beantwoordt graag al jouw vragen over deze vacature. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.