Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sweco wint prestigieuze mobiliteitsprijzen: Fleet Owner of the Year en Safety Award

Sweco wint prestigieuze mobiliteitsprijzen: Fleet Owner of the Year en Safety Award

Sweco scoort met zijn innovatief mobiliteitsbeleid erg hoge ogen bij de specialisten uit de fleetsector. Tijdens de link2fleet awards ging Vicky De Bollen, Director Finance, Facility & Legal bij Sweco Belgium, met de felbegeerde titel van Fleet Owner of the Year 2019 aan de haal én behaalde ze de 1ste plaats in de categorie Safety. Dit is een duidelijke erkenning voor het baanbrekend werk rond duurzame mobiliteit voor én door onze medewerkers.

Op 20 juni vond de 23ste editie plaats van de link2fleet awards in paleis 10 van Brussels Expo. Die prijzen huldigen de best practices uit de Belgische fleet- en mobiliteitssector. Uit alle ingediende dossiers werden finaal 10 vlootbeheerders uitgenodigd om voor een professionele vakjury hun vlootbeheer te komen verdedigen.

Vicky De Bollen vertegenwoordigde Sweco met verve. Haar sterke presentatie over het vernieuwend mobiliteitsbeleid voor de eigen medewerkers viel zichtbaar in de smaak van de juryleden. Zo sleepten we de titel Fleet Owner of the Year en de Safety Award in de wacht, grote onderscheidingen voor alle mobiliteitsinitiatieven die Sweco geïnitieerd heeft!

De vergroening van de mobiliteit, de inzet van vooruitstrevende tools en de maximale elektrificatie van het wagenpark zijn dan ook bijzondere verwezenlijkingen. Die pijlers van Sweco’s Mobility Policy passeren in deze animatievideode revue.

Onze sterke punten volgens de jury:

Fleet Owner of the Year

  • 360-graden-langetermijnvisie gestoeld op flexibiliteit en duurzaamheid
  • Rechtvaardig evenwicht tussen ecologie en economie
  • Creativiteit, innovatie, werknemerstevredenheid
Lees hier verder: ‘Sweco bekroond voor 360-gradenvisie
Safety Award
  • Vrij lage ongevallenstatistieken
  • Specifieke safety training
  • Sensibilisering rond gedrag in het verkeer, zowel voor fietsers als voor automobilisten

Lees hier verder: ‘Permanente sensibilisering

Trapsgewijs naar een groenere mobiliteit
Het promoten en faciliteren van duurzame mobiliteit gebeurt bij Sweco volgens een cascadeprincipe. In eerste instantie trachten we het aantal verplaatsingen te beperken. Hiervoor maken we gebruik van telewerk in combinatie met performante clouddiensten en overleggen we bijvoorbeeld via Skype. Is er een verplaatsingsbehoefte, dan hebben de medewerkers een ruim pakket aan alternatieve vervoersmanieren die ze op hun maat kunnen inzetten. In bepaalde gevallen is de auto de meest aangewezen keuze, maar door de brede waaier aan alternatieven worden medewerkers minder auto-afhankelijk. We voorzien trouwens een geleidelijke omschakeling naar elektrische wagens.

Zwitsers zakmes voor alle mobiliteitsbehoeften
De Sweco-kantoren worden zo bereikbaar mogelijk ingeplant, vlakbij multimodale knooppunten en treinstations. Bovendien beschikken de medewerkers over een kant-en-klare toolbox aan flexibele maatregelen. Naast bekende initiatieven, zoals deel- en poolfietsen, fietslease, Cambio, carpool en gratis openbaar vervoer, voorziet Sweco ook innovatieve oplossingen waarbij ‘Mobility-as-a-Service’ (MaaS) de leidraad is. Zo gebruiken we de Olympus-app (Artemis) om de alternatieven erg toegankelijk en aantrekkelijk voor te schotelen. Tickets voor het openbaar vervoer en deelfietsen en -wagens zijn slechts één vingerknip van elkaar verwijderd.

Maximale inzet van elektrische wagens
De verplaatsingen die omwille van het traject of andere randvoorwaarden toch met de auto gebeuren, maakt Sweco zo duurzaam mogelijk. Dit omvat de snelle omschakeling naar een wagenpark met enkel elektrische en benzinewagens. In iedere bedrijfswagencategorie bieden we een volwaardig elektrisch alternatief aan. Dankzij een e-car roadshow met testritten effenen we het pad voor elektrisch rijden en begeleiden we de medewerkers die de overstap maken. Op lange termijn zal het wagenpark louter uit elektrische modellen bestaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.