Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Succesvolle matches en uitgebreid kennisprogramma tijdens online event InfraExperience

Succesvolle matches en uitgebreid kennisprogramma tijdens online event InfraExperience

Op het InfraExperience Online Platform maakten ruim 500 studenten en young professionals kennis met de infrasector door gesprekken met diverse organisaties en het uitgebreide digitale kennisprogramma. Er werden bijna 350 matches gemaakt.

Tijdens het next level career event InfraExperience Online konden de deelnemers chatten en 1-op-1 afspraken inplannen met organisaties zoals Rijkswaterstaat, BAM, ProRail, ENGIE, Ballast Nedam en VolkerWessels en deelnemen aan 20 verschillende kennissessies. Het online programma opende met een panelgesprek over werken in de infrasector van organisator Rijkswaterstaat. Daarna konden de bezoekers deelnemen aan onder andere Masterclasses van NGInfra en Bouwend Nederland, een live wedstrijd dijken bouwen bekijken en de Rijkswaterstaat Escape Game spelen. Een deel van het programma werd live uitgezonden vanaf Studio Ahoy in Rotterdam Ahoy. Deze volledig nieuwe Studio geeft organisaties de mogelijkheid om live, virtuele en hybride events te organiseren. 

De bezoekers waren studenten van 70 verschillende scholen en universiteiten uit het hele land en van verschillende opleidingen zoals Civiele Techniek, Bouwkunde, ICT, Transport en Logistiek en Ruimtelijke ontwikkeling.

“Vandaag hebben 500 studenten en young professionals voor het eerst vanuit huis de infrasector kunnen beleven, kennis kunnen maken met opdrachtgevers en marktpartijen en hopelijk veel zin gekregen om in de sector aan het werk te gaan! Wij zijn erg blij met alle matches die wij gemaakt hebben op het professionele platform”, zegt Luca van Melick, Coördinator Jong bij Rijkswaterstaat.

Online strategie

Het eerste Online Event van InfraExperience vond plaats op 23 april dit jaar. De online events zijn onderdeel van de online strategie van Rotterdam Ahoy dat met zijn eigen producties en vakbeurzen leidende online kennisplatformen voor verschillende belangrijke sectoren – maritiem, industrie en infra – ontwikkeld. Door de coronacrisis wordt die strategie versneld uitgerold.

“Natuurlijk hoopten wij lange tijd dat er een fysiek event plaats kon vinden, maar na intensief contact met onze partners, exposanten en andere stakeholders is besloten om het event volledig digitaal te houden. Zowel de deelnemende organisaties als de studenten zijn erg enthousiast. Er zijn veel mooie matches gemaakt tussen student en het werkveld en het diverse kennisprogramma is zeer positief ontvangen”, zegt Kim Vrolijk, Exhibition Manager.

Over InfraExperience

InfraExperience is een nieuwe productie van Rotterdam Ahoy en is gelanceerd door InfraTech, het nationale platform voor de hele infrasector. Met InfraTech werpt Rotterdam Ahoy zich al jarenlang op als faciliterend partner van de Nederlandse infrasector waarbij zij de branche helpt met grote en impactvolle uitdagingen. InfraExperience komt voort uit de behoeften van partners en exposanten van InfraTech om voor de toekomst van de sector meer instroom te genereren. HBO/WO studenten, starters en young professionals kunnen ervaren hoe het is om te werken binnen de infrasector en welke ontwikkelingen er spelen. Founding partners van InfraExperience zijn Rijkswaterstaat, Techniek Nederland, Vereniging van Waterbouwers, Je Gaat Het Maken/ Bouwend Nederland, Gemeente Rotterdam, NGInfra, MKB Infra en De Bouwcampus. Hogeschool Rotterdam, Rotterdam Academy Associate Degrees, Vector, EuFlex, University of Twente, STUW, Construct en Dispuut Verkeer zijn Talent Partners.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.