Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Succes tijdens Conexpo – Engcon gaat door met de verovering van Noord-Amerika

Succes tijdens Conexpo – Engcon gaat door met de verovering van Noord-Amerika

Wereldleidend producent van draaikantelstukken Engcon kijkt met grote tevredenheid terug op Conexpo 2020 in Las Vegas, het grootste evenement in de bouwmachinebranche van dit jaar. Het concern was over het hele beursterrein vertegenwoordigd; zo waren er Engcon’s te vinden in stands van diverse machinefabrikanten en werden producten live gedemonstreerd door een aantal van de bekendste graafmachinisten. Deze sterke presentatie zorgde ervoor dat bij de bezoekers een overweldigende indruk werd achtergelaten en maakte de beursdeelname tot een groot succes. Engcon is nu klaar voor de verdere verovering van de Noord-Amerikaanse markt.  

Van 10 tot 13 maart opende Conexpo 2020 in Las Vegas haar deuren. Deze driejaarlijkse beurs is een van ’s werelds meest toonaangevende en grootste evenementen in de bouwmachinebranche, met een gemiddeld bezoekersaantal van meer dan 130.000. Engcon, globale marktleider op het gebied van draaikantelstukken, was al meerdere keren op de Conexpo vertegenwoordigd, maar deze editie wordt vanwege de grote bezoekersaantallen en interesse op de stand bijgeschreven als de beste uit haar deelnamegeschiedenis.

“Wij zijn uitermate tevreden met de Conexpo van dit jaar. Voordat we hier kwamen wisten we uiteraard dat er belangstelling was voor onze producten, maar niet in deze mate. De inspanningen om onze totaaloplossingen en de voordelen ervan te presenteren hebben tot bijzonder goede reacties geleid. We merkten ook dat de kennis onder de bezoekers nu aanzienlijk groter is dan voorheen. Dat is met het oog op de bewerking van de Noord-Amerikaanse markt bijzonder positief”, zegt Krister Blomgren, algemeen directeur van Engcon.

conexpo_engcon_demo_martin-engstrom3e6a11528deceafcd3049f1713c8e947da7e007ad408136fe88449f64f2575ce-kopieren

Testrit gewaardeerd door bezoekers  

Net als voorgaande jaren toonde Engcon haar draaikantelstukken, de veilige snelwissel Q-Safe en het automatische snelkoppelingssysteem EC-Oil door middel van continue live demonstraties in een machine bestuurd door eigen demomachinisten. Nieuw voor de Conexpo dit jaar was dat bezoekers zelf de mogelijkheid kregen om te testen hoe het draaikantelstuk en de uitrustingsstukken van Engcon werken. Op twee testmachines konden de bezoekers een Engcon uitproberen. Dit werd bijzonder gewaardeerd en lokte veel mensen naar de stand.

“We hebben dit keer extra veel tijd aan interactie besteed, met een uitermate positief resultaat. De mogelijkheid om onze producten te testen werd zeer gewaardeerd, zo gaven de  bezoekende graafmachinisten ons aan. Je hebt niet veel tijd in de cabine nodig om erachter te komen hoe flexibel, handig en veilig je kunt werken met een draaikantelstuk”, aldus Anders Smith, regiodirecteur bij Engcon.

Engcon’s draaikantelstukken en uitrustingsstukken werden niet alleen in de eigen stand van Engcon getoond en gedemonstreerd, maar ook op de stands van andere machinefabrikanten. Zo konden bezoekers met Engcon uitgeruste graafmachines zien bij de stands van Doosan, Hyundai, John Deere en Kobelco.

De toegenomen belangstelling van machinefabrikanten geeft duidelijk blijk van het feit dat onze producten in steeds grotere mate een natuurlijk deel van de graafmachine gaan uitmaken”, vervolgt Anders Smith.

conexpo_engcon_demo_martin-engstromeb946e81087370e1f30f1b2a9f880457a84b274d7d87270d454147758cfbfd68-kopieren

Meer dan genoeg mogelijkheden voor Engcon

Dankzij de continue stroom van aannemers en machinisten die tijdens de beurs een draaikantelstuk wilden testen en de vele nieuwe opgedane contacten, ziet Engcon de bewerking van de Noord-Amerikaanse markt met vertrouwen tegemoet.

“Het marktpotentieel is enorm en wij zien voor de komende jaren goede mogelijkheden voor een gestage groei. De markt is er rijp voor en met ons verkoopkantoor in North Haven, Connecticut, kunnen wij potentiële klanten de benodigde service en support bieden”, aldus Anders Smith.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.