Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Strenge regels vergen zo allround mogelijke trailer’

‘Strenge regels vergen zo allround mogelijke trailer’

Alles begint bij een goed advies en dan is er veel mogelijk

RINO® trailers, een onderdeel van Nooteboom Trading in Zeewolde, is in 2008 opgericht door Igmar Nooteboom. Hij is al de vijfde generatie uit een familie van trailerbouwers. Igmar  begint in eerste instantie met de in- en verkoop van gebruikte trailers. Getrokken materieel voor het speciaaltransport wordt al snel een specialisme.

In Zeewolde heeft de trailerspecialist de beschikking over een fors eigen terrein.

Door de jaren heen heeft Nooteboom Trading zich toegelegd op het ontzorgen van de klant. ‘Your Load Suits Our Solution’ is het credo. Daarbij gaat het om ladingen tot 115 ton over de weg of modulaire, koppelbare en zelf aangedreven voertuigen voor ladingen tot wel 1.000 ton.

In 2009 is ook gestart met de engineering en productie van eigen trailers onder de naam RINO® trailers. Onderhoudsarme Heavy Duty trailers met starre assen werden ontworpen voor het zware werk in Afrika en het Midden-Oosten. Voor de Europese markt ontwikkelde RINO® een (uitschuifbare) mega trailer met een zeer laag eigen gewicht en hoge koppeldruk. Inmiddels is het programma van RINO® trailers uitgebreid met vlakke opleggers, city trailers en ballasttrailers, met of zonder stuurassen in diverse gewichtsklassen. 

“We waren destijds een van de eersten die de zogenoemde mega-machine-trailers introduceerden”, vertelt Igmar. “Ik zag al snel in dat het transporteurs erom gaat om binnen de 40 ton totaalgewicht zoveel mogelijk mee te kunnen nemen. Dat vraagt om een laag eigen gewicht , maar wel stabiel en sterk. Onze trailers uit hoogwaardig staal kunnen dit.”

Divers portfolio

Voor de Europese markt heeft Nooteboom Trading een zeer divers portfolio van gebruikte trailers voor het speciaaltransport. Van vlakke (uitschuifbare) opleggers, semidiepladers en diepladers tot aan modulaire assenstellen met verschillende aanbouwdelen of zelf aangedreven module trailers (SPMT’s) voor de écht zware ladingen. 

Inmiddels is het speciaal transport in een lastige tijd beland, meent igmar “Wil je binnen de huidige wetgeving grote ladingen kunnen blijven vervoeren, dan moet je op een andere manier naar je voertuigen kijken. Strengere regels vragen om zo allround mogelijke trailers. Een tijdlang waren dat semidiepladers, tegenwoordig zijn dat de mega trailers. Die zijn geschikt voor zeer diverse ladingen.” 

Een project van korte duur of een eenmalig transport van een bijzondere lading? Ook daarvoor heeft Nooteboom Trading de oplossing. In de moderne verhuurvloot zitten diverse diepladers, uitschuifbare vlakke opleggers, zware semidiepladers of mega trailers. “Try before you buy, zeg ik vaak”, aldus Igmar. “En alles begint bij een goed advies. Daar help ik graag bij.” 

Nooteboom Trading kan iedere trailer aanpassen naar klantwens. Op het eigen terrein beschikt Nooteboom Trading over een zeer modern ingerichte werkplaats met wasplaats en spuitcabine. “Van een simpele klus tot het aanpassen van een complete nek of het op afstand bestuurbaar maken van een module trailer. We kunnen alles zelf engineeren en uitvoeren. En de ontwikkeling stopt nooit. Dat geldt ook voor ons. Noote-boom Trading en RINO® trailers blijft zich ook in de toekomst verder ontwikkelen en uitbreiden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.