Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sterke pomppartner voor de GWW en infra 
Een Gorman-Rupp 4“ S-Line pompset voor bentoniettoepassingen.

Sterke pomppartner voor de GWW en infra 

Dit gebeurde onder meer door de introductie van een uitgebreide nieuwe lijn pompen én een stevige inzet op duurzaamheid en klantondersteuning. Algemeen directeur Chris van der Gaag vertelt er meer over.

Met de S-Line introduceerde Gorman-Rupp in 2018 een gloednieuwe serie mobiele pompsets. “Deze pompen zijn leverbaar met aansluitmaten van 2 tot en met 10 inch en opbrengsten tot wel 750m3/uur”, benadrukt Van der Gaag de veelzijdigheid. “Bovendien heeft de modellenreeks een modulair karakter. Daardoor kunnen ook klantspecifieke uitvoeringen worden gebouwd, bijvoorbeeld voor hogere drukken of debieten tot meer dan 2.000 m3/uur. Verder zijn specifieke wensen mogelijk, zoals speciale kleuren.”

De krachtige S-Line pompsets onderscheiden zich door een herkenbaar en strak ontwerp en een eenvoudige bediening en onderhoud. Dankzij de eigen engineering en het feit dat de complete pompset in eigen beheer in Nederland wordt gebouwd kan bovendien vrijwel elke klantwens worden geïntegreerd. “Tot slot bieden we met Pumptraxx een eigen telemetrieplatform aan”, aldus Van der Gaag. “Hiermee kunnen via de computer of smartphone alle belangrijke parameters online in de gaten worden gehouden.”

Een Gorman-Rupp 6“ S-Line zelfaanzuigende pompset.

Duurzaamheid is belangrijk

Onder de noemer ‘where blue meets green’ heeft Gorman-Rupp het begrip duurzaamheid een vaste waarde in de bedrijfsstrategie gegeven en kan het bedrijf op dat vlak de nodige wapenfeiten overleggen. Zo was de pompenspecialist de eerste leverancier die zijn gehele range pompsets met moderne stage V schone dieselmotoren kon leveren. Inmiddels is de S-Line modellenreeks goedgekeurd om te draaien op 100% HVO, een fossielvrije brandstof waarmee een CO2-besparing van 89% wordt bereikt. Mét behoud van de volledige fabrieksgarantie. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf innovatieve nieuwe emissieloze aandrijvingen en introduceert het in 2021 een CO2-compensatieprogramma in het verhuurprogramma. “Zonder meerprijs voor de klant compenseert Gorman-Rupp elke kilogram CO2 die door de dieselaangedreven pompsets wordt uitgestoten in een CO2-compensatieprogramma’s”, zegt Van der Gaag. “De klant ontvangt na de huuropdracht ter bevestiging hiervan een certificaat dat hij richting de eindklant kan gebruiken. Verder is ons bedrijfspand sinds kort voorzien van zonnepanelen, waardoor we energieneutraal zijn geworden.”

Klantsupport

Rondom de aankoop en gebruik van pompsets combineert Gorman-Rupp duurzaamheid met een vergaande klantondersteuning. “Bij aanschaf bieden we onder meer leasing en inruil van het oude materieel aan”, vertelt Van der Gaag. “Daarnaast beschikken we in ons ruim bemeten pand in Waardenburg over een zeer compleet trainingscentrum, waar diverse trainingen en opleidingen op het gebied van pomptechniek worden verzorgd.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.