Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sterke nieuwkomers in compacte segment
De ZX95US-7 is in tegenstelling tot de USB-uitvoering een semi-binnendraaier, die toch opvallend sterk en stabiel is.

Sterke nieuwkomers in compacte segment

Twee nieuwe 9-tons graafmachines

Met de ZX95US-7 en ZX95USB-7 breidt Hitachi Construction Machinery de Zaxis-7 serie verder uit met twee compacte graafmachines. Beide modellen voldoen aan de Stage V-emissienorm en bieden eigenaren de mogelijkheid om hun kosten te verlagen en zodoende de winst te vergroten. Dankzij de verbeterde comfort- en veiligheidsvoorzieningen voelen machinisten zich bovendien meer op hun gemak in de cabine, terwijl ze productief presteren.

De krachtige prestaties van de ZX95US-7 en ZX95USB-7 zullen de productiviteit op ieder werkterrein verhogen. De nieuwe compacte graafmachines zijn groter en krachtiger dan de ZX85-6 en bieden 10% meer stabiliteit en 4% meer graafkracht ten opzichte van de voorgangers. De operationele kosten zijn verlaagd dankzij de Stage V-dieselmotor, waarvoor geen SCR-systeem vereist is. Dit elimineert de noodzaak voor AdBlue, het vervangen van filters en bijbehorend onderhoud. Met de geheel nieuwe ECO-meter kunnen machinisten tevens het brandstofverbruik beheersen en zo de kosten verlagen.

De nieuwste toevoeging aan het Zaxis-7 programma toont zich een veelzijdige alleskunner op de bouwplaats.

Multi-inzetbaar

De veelzijdigheid van Hitachi’s graafmachines vergroot de winst door aan een scala aan projecten te werken. Aanbouwdelen zijn simpel te verwisselen met behulp van een af-fabriek snelwisselsysteem, inclusief leidingen, in combinatie met het verbeterde ondersteuningssysteem voor uitrustingsstukken op het LCD-scherm. Er is keuze uit een mono- of tweedelige giek en dankzij het compacte formaat, de korte zwenkradius en geringe afstand tussen bak en blad kun je altijd efficiënt en veilig werken in krappe ruimtes. Egaliseren of nivelleren gaat gemakkelijk dankzij het optionele zwevende dozerblad, dat links of rechts hydraulisch te verstellen is in een hoek van 25 graden.

Hitachi’s nieuwe ZX95US-7 koppelt krachtige prestaties aan compacte afmetingen. Kortom ideaal voor in krappe werkomstandigheden.

Voel het verschil

Machinisten genieten van een perfecte werkomgeving met de nieuw ontworpen, moderne Zaxis-7 cabine van Hitachi. De ultraruime ZX95US en USB-7 beschikken over een toonaangevende werkplek, die gemakkelijk toegankelijk is dankzij de lage en brede instap. Een verbeterde pedaalindeling zorgt voor voldoende beenruimte en een eersteklas bediening is te danken aan het nieuwe ergonomische ontwerp van de joysticks en schakelaars. De gesynchroniseerde beweging tussen de stoel en console zorgt ervoor dat de graafmachinist zich aan het einde van een lange werkdag beduidend minder vermoeid voelt.

De 9-tons graafmachine is leverbaar met een monoboom of 2-delige giek, die bij de ZX95USB-7 wat verder naar voren staat.

Verhoog veiligheid

Om de veiligheid te vergroten bieden Hitachi ZX-7 modellen een superieur zicht op het werkterrein. Het Aerial Angle camerasysteem biedt bovendien een panoramisch overzicht van 270 graden. Daarbij kan de machinist kiezen uit zes verschillende beeldopties om de directe omgeving van de machine te bekijken. Voor superieur zicht in uitdagende werkomstandigheden zijn de 9-tonners optioneel uit te rusten met LED-werklampen naast de camera’s. Tevens zijn de LED-werklampen op de giek en cabine geherpositioneerd om het terrein op donkere dagen effectiever te verlichten.

Meer servicegemak

De ZX95US-7 en ZX95USB-7 graafmachines zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn daar uitvoerig op getest in speciale faciliteiten in Japan. De inzetbaarheid wordt verder gemaximaliseerd doordat prioriteit wordt gegeven aan eenvoudig onderhoud en reiniging. Door de ruime motorruimte is service en onderhoud eenvoudig uit te voeren. De radiateur is goed bereikbaar en ook de accu is eenvoudig te vervangen. Alle filters zijn handig verkrijgbaar in één compartiment, zodat deze snel en eenvoudig zijn te vervangen. Twee oliesensoren detecteren de kwaliteit van zowel de motor- als hydrauliekolie en versturen die gegevens dagelijks naar Global e-Service.

Vlootbeheer

Dankzij een breed aanbod aan aftersalesdiensten van Hitachi kunnen eigenaren volledige controle uitoefenen over hun machinepark en planning. Zo verzenden de bewakingssystemen Owner’s Site en ConSite dagelijks operationele gegevens van de graafmachine via GPRS of satelliet naar Global e-Service. Bovendien vat ConSite de informatie samen in een maandelijkse e-mail en toont de ConSite Pocket-app in realtime waarschuwingen voor mogelijke problemen. Dankzij deze innovatieve functies zijn klanten verzekerd van een degelijke onderhoudsstaat van de graafmachines en wordt ongeplande stilstand voorkomen.

“We zijn er trots op om de nieuwe ZX95US-7 en USB-7 bij onze klanten te introduceren”, zegt Norihiko Kinugawa, Product Manager voor graafmachines van Hitachi Construction Machinery Europe. “Deze krachtige en compacte machines zijn ontworpen en ontwikkeld om uitzonderlijke prestaties, ultiem bedieningscomfort en lagere bedrijfskosten te leveren. Beide modellen bieden nog meer graafkracht, stabiliteit en productiviteit, en dragen zo bij aan het succes van jouw onderneming.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.