Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sterke machines en beste service vormen gouden combinatie. ‘Komatsu-man in hart en nieren’

Sterke machines en beste service vormen gouden combinatie. ‘Komatsu-man in hart en nieren’

Op de achtergrond horen we het vertrouwde geluid van een machine die zijn werk doet. We spreken Wim van Wijncoop, directeur-eigenaar bij W. van Wijncoop Machineverhuur, terwijl hij zijn rol als machinist uitoefent. Van Wijncoop is Komatsu-man in hart en nieren, zo vertelt hij. “Ik werkte in 1988 in loondienst al met dit mooie merk en ben nog nooit teleurgesteld. In mijn carrière heb ik al veel Komatsu’s voorbij zien komen. Zelf hebben we momenteel twee rupsen van dit merk in ons machinepark, een 25- en een 30-tonner.”

Wim van Wijncoop wil met zijn Komatsu’s 25.000 draaiuren maken.

Wim van Wijncoop gebruikt in zijn bedrijf al sinds 1995 Komatsu machines en doet sinds 2004 zaken met BIA Nederland, de huidige verdeler van het Japanse merk. “Het fijne is dat de betrouwbaarheid en de kracht van Komatsu nog eens wordt versterkt door de betrouwbaarheid en de servicegraad van BIA Nederland. De meeste reparaties en onderhoud voeren we intern uit. Wanneer onze monteur vragen heeft, dan kan hij daarvoor bij BIA Nederland terecht. In een mum van tijd komt er dan mail terug met instructies of een oplossing voor een probleem. En komt hij er dan nog niet uit, dan springt er iemand van BIA Nederland in de auto om ons op locatie te helpen. BIA Nederland ondersteunt onze technische dienst echt tot in de puntjes.”

Veel draaiuren, geen problemen

Vroeger deed Van Wijncoop ongeveer 15.000 uur met een machine. Nu wil hij met de Komatsu’s die hij heeft 25.000 draaiuren aantikken. “Dat moet makkelijk kunnen. De machine waar ik nu op zit heeft er al 22.000 uur opzitten. Natuurlijk heeft dat te maken met het verrichten van het juiste onderhoud en het tijdig vervangen van slijtdelen, maar we draaien nu al 22.000 uur nagenoeg probleemloos.”

De Komatsu machines blinken volgens Van Wijncoop uit in kracht. “Ik kan ermee lezen en schrijven. Door personeelsgebrek heb ik nu nog maar twee Komatsu’s lopen hier, we hebben ook nog machines van andere merken. Door mankrachttekorten ben ik zelf ook weer op de machine gegaan.
Eigenlijk is dat heerlijk om te doen. Onze andere machinisten werken ook het liefst met Komatsu trouwens.”

Voortreffelijke service

“Natuurlijk genieten we al heel lang van de voortreffelijke service van BIA Nederland, met het risico dat je dat normaal gaat vinden”, zegt Wim met een knipoog. “Toen ik met een van de andere merken eens problemen had, werden we zo slecht geholpen door de leverancier van die machine, dat mij de ogen open zijn gegaan. We werden letterlijk met de neus op de feiten gedrukt: goede service is goud waard. Het laatste wat we
willen is stilstaan. BIA Nederland snapt dat als geen ander en we vertrouwen blindelings op hun support.”

Op de vraag wat er gaat gebeuren als de Komatsu’s inderdaad de 25.000 draaiuren aantikken, antwoordt Van Wijncoop: “De kans is groot dat ik dan ga kijken voor jonge Komatsu’s die BIA Nederland in de verhuurvloot heeft zitten. Relatief nieuwe machines waar net de kop af is. In ieder geval worden het weer Komatsu’s!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.