Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sterke fundatie op praktisch iedere locatie

Sterke fundatie op praktisch iedere locatie

Gezien de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, milieu en de voortschrijdende ontwikkelingen op het gebied van het benodigde draagvermogen van funderingspalen, moeten ook de machines daar klaar voor zijn. Funderingspalen worden steeds zwaarder en moeten vaak ook dieper geplaatst worden. Als er dan óók nog sprake is van een beperkt werkgebied waarbinnen de machines moeten opereren, dan wordt het wel heel specifiek.

“Bij complexe funderingsuitdagingen komen wij met passende oplossingen”, zegt Ton Groeneweg, directeur van Tubex. “De vraag naar grote diameters schroefinjectiepalen in werkgebied waar horizontale dan wel verticale begrenzingen bepalend zijn, zijn redenen geweest voor vernieuwing in ons materieelpark.”

Innoveren, renoveren en investeren
“Wij hebben geïnvesteerd in een machine met uitgebreide kinematica en de mogelijkheid om palen te boren met een diameter van 610 mm en een boorpunt van 845 mm. De TTD50 kan met een boormoment van 50 Tm grotere diameter palen wegboren tot grote diepte. Deze machine is onlangs in gebruik genomen bij een project in Borssele waar specifiek naar een grotere paalafmeting gevraagd was voor de fundatie van de hoogspanningsmasten. Onze Tubexpalenboormachine, de TBM35, is totaal gereviseerd waardoor wij in nog beperktere ruimte beter ons werk kunnen doen. De motor die de machine aanstuurt voldoet aan de laatste emissie eisen. Dit is van groot belang omdat wij vaak in stedelijk gebied werken dan wel heel dicht tegen bebouwingen aan staan. Door zijn beperkte afmetingen maar toch ook een krachtig boormoment van 35 Tm is deze machine uitermate geschikt voor complexe werksituaties in de infra en de petrochemische industrie. Onlangs heeft deze machine de fundering aangelegd voor het project Buitenring Parkstad Limburg, een viaduct over de A76 bij Nuth. Een locatie in de middenberm van een in bedrijf zijnde snelweg. Ook hebben we een nieuw powerpack op rupsen met een haspel aan ons machinepark toegevoegd. Zo kunnen we kleinere boormachines aansturen die vaak inpandig hun werk doen en aangestuurd worden door een motor die buiten het pand draait. Zo creëer je een gebruiksvriendelijke situatie voor mens en omgeving”, aldus Ton. “Hiermee heeft Tubex weer een up to date materieelpark wat voldoet aan de laatste eisen op het gebied van Diesel Motoren Emissie (DME) en beperking van omgevingshinder. Daarmee zijn we weer netjes geoutilleerd voor alle projecten in de nabije toekomst.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.