Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sterk in renovatie
Vijzelen bestaand betondek inclusief betonreparatie en vervangen oplegconstructies.

Sterk in renovatie

Met specialistische kennis en technieken heeft Freyssinet al heel wat constructieve betonproblemen opgelost in bouw- en infraprojecten. Van galerijen en parkeergarages tot bruggen en viaducten, betonproblemen, maar zeker ook problemen met opleggingen komen overal voor. Freyssinet heeft zich gespecialiseerd in het herstel hiervan en heeft daarvoor diverse technieken ontwikkeld.

Freyssinet is een naam die van oorsprong bekend is van voorspan- en vijzeltechnieken in beton- en staalconstructies. Inmiddels doet Freyssinet veel meer. Sinds tien jaar is het bedrijf gespecialiseerd in allerlei oplossingen voor reparatie, versterking en bescherming van betonnen constructies. “De behoefte aan goede oplossingen voor betonherstel is groot”, zegt Jurgen Jochims van Freyssinet Zuidwest BV.

Het toepassen van Ultra Hoge Sterkte Spuit beton ter versterking en conservering van betonconstructies.

Inspectie, advies, uitvoering

De technieken die Freyssinet in huis heeft, variëren van onder meer voorspantechnieken en vijzelen van constructies tot kathodische bescherming en het aanbrengen van coatings die beschermen en/of stroefheid moeten hebben. Hierbij wil Freyssinet haar expertise graag aan de voorkant tentoonspreiden. “We doen inspecties, geven advies en werken oplossingen uit, die we ook uitvoeren. Ook kunnen we het onderhoud en de monitoring daarin meenemen”, vertelt Jochims. In de civiele sector is het herstel van bruggen en viaducten een belangrijke markt voor het bedrijf. Daar is vaak betonherstel nodig, maar ook het vervangen van bijvoorbeeld de opleggingen. “Wij hebben de verschillende technieken daarvoor in eigen huis. Wij vijzelen het kunstwerk en leveren en monteren zelf ook de nieuwe opleggingen, maar kunnen uiteraard ook bijvoorbeeld de tuien of hangers van een tui- of hangbrug vervangen. Hierbij maken we vaak gebruik van ons interne internationale netwerk waar alle specialismes wereldwijd geborgd zijn.”

Freyssinet heeft de afgelopen jaren meegewerkt aan diverse bekende projecten. Zo stond bijvoorbeeld Paleis Het Loo twee jaar lang op vijzels van het bedrijf en ook bij de renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam was Freyssinet betrokken met vijzeltechnieken voor de fundering. 

Innovatieve bouwmethodieken

Naast deze specialistische renovatietechnieken is Freyssinet expert in het ontwerpen en uitvoeren van specifieke bouwmethodieken waarbij verkeersoverlast en/of constructieve uitdagingen adequaat worden opgepakt. Eén van de meest in het oog springende projecten binnen dit scala is momenteel de uitvoering van de Incremental Launching Method voor een tweetal viaducten over het Terbregseplein in Rotterdam.

Aanbrengen, installeren en monitoren van kathodische bescherming in parkeergarage Heuvelpoort.

Constructie parkeergarage

In de afgelopen jaren werkte het bedrijf ook aan het herstel van diverse parkeergarages. “Hierbij komt het voor dat de kolommen en balken van de (prefab-)constructie stijf met elkaar verbonden zijn en daardoor diverse gebreken (zoals scheurvorming in de oplegnokken) vertonen”, legt Jochims uit. “De oplossing vinden we veelal in het toepassen van diverse technieken zoals het overnemen van de belastingen middels vijzelen, toepassen van bijvoorbeeld koolstofwapening en uiteraard ook de diverse betonreparaties. Freyssinet voert daarbij alle werkzaamheden uit als erkend en gecertificeerd aannemer.”

In de civiele sector werkt Freyssinet samen met diverse gespecialiseerde marktpartijen in het SAmenwerkingsverband voor de VErvangings en Renovatie Aanpak, kortweg SAVERA. Deze combinatie won onlangs de aanbesteding van de renovatie van de Heinenoordtunnel. Onder de Nederlandse Freyssinet-vlag ressorteren verder onder meer Freyssinet Zuidwest (incl. Tebecon), Freyssinet Oost (incl. Concreet en Conflex) en Concept Ingenieurs.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.