Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Steelwrist op de Bauma in München 24-30 oktober

Steelwrist op de Bauma in München 24-30 oktober

Op bauma biedt Steelwrist bezoekers de mogelijkheid om productnieuws uit de eerste hand te krijgen en demonstraties te zien van de tiltrotator en het SQ volledig automatische snelkoppelingssysteem welke de efficiëntie van de graafmachine verhogen.

Steelwrist SQ is een hoogwaardige volautomatische olieverbinding die wordt gebruikt in snelwissels en tiltrotators op graafmachines om hydraulische uitrustingsstukken aan te sluiten. De SQ50 snelwissels en tiltrotators voor middelgrote graafmachines zijn nieuwe toevoegingen aan het Steelwrist-assortiment van SQ-producten.

Op de bauma presenteert Steelwrist ook X02, een nieuw model in het tiltrotator-assortiment, voor graafmachines onder de 2,5 ton.

Steelwrist stand nummer: FN 917/6

Steelwrist breidt het aanbod van snelwissels en tiltrotatoren uit met SQ50, een volautomatische high-flow en Open-S-compatibele oplossing voor middelgrote graafmachines

De nieuwe reeks SQ50-snelwissels en tiltrotators is bedoeld voor graafmachines van 7-13 ton. Steelwrist SQ is een hoogwaardige volautomatische olieverbinding die wordt gebruikt in snelwissels en tiltrotators op graafmachines om hydraulische uitrustingsstukken aan te sluiten. Uitstekende flow-eigenschappen en concurrerende bouwhoogte en -gewicht zijn belangrijke voordelen van SQ50. SQ50 voldoet aan de specificaties van de Open-S standaard voor volautomatische snelwissels.

S50- en SQ50-snelkoppelingen zijn van gegoten staal en hebben de veilige Steelwrist Front Pin Lock-dubbele borging. Front Pin Lock is een mechanische vergrendeling van de vooras die het risico van onbedoeld vallen van uitrustingsstukken aanzienlijk beperkt.

De X12 en X14 tiltrotators zijn opnieuw ontworpen met een nieuwe ophanging en snelwissel om het mogelijk te maken om in een later stadium te upgraden van S50 naar SQ50, zelfs als de klant SQ niet in de oorspronkelijke bestelling had opgenomen.

SQ aan de bovenzijde (ophanging) van de tiltrotator voor snel wisselen tussen tiltrotator en andere uitrustingsstukken, en SQ aan de onderkant (snelwisselaar) van de tiltrotator zorgen voor snel wisselen tussen hydraulische uitrustingsstukken. Door SQ te gebruiken, kunnen uitrustingsstukken voor tiltrotatoren goedkoper worden gemaakt, aangezien de rotatiefunctie in de tiltrotator is opgenomen.

“Met de introductie van SQ50 volautomatische snelwissels en tiltrotators, worden we een game-changer in het groeiende segment van de 10 ton graafmachines met flowcapaciteiten van 120 liter per minuut met lage tegendruk. Dit maakt een efficiënt gebruik van uitrustingsstukken met een hoog debiet mogelijk, ook voor middelgrote graafmachines”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist AB.

High Flow hydrauliek en absolute rotatiesensor

Met de introductie van de SQ50 is de Qplus-technologie geüpdatet om nog hogere debieten mogelijk te maken, waarbij nog eens 20% aan de debietcapaciteit is toegevoegd, waardoor gebruikers ook het hoge debiet kunnen gebruiken dat uitrustingsstukken vereist op middelgrote graafmachines.

Met de introductie van SQ50 zal Steelwrist in 2022 ook een nieuwe Absolute Rotation Sensor introduceren om een ​​hogere nauwkeurigheid te geven aan Machine Control Systems. De volledige implementatie wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2023. Samen met Steelwrist Autotilt zorgt dit voor een nog hogere productiviteit.

SQ producten die voldoen aan de vraag vanuit de sloopbranche

Het Steelwrist-assortiment van SQ volautomatische snelwissels omvat modellen voor graafmachines tot 70 ton. De nieuwste toevoeging aan het assortiment SQ-producten voor de sloopindustrie, de SQ90 snelwissel, zal ook worden gepresenteerd op de Steelwrist-stand.

Open-S-compatibele oplossing

Alle Steelwrist SQ-producten volgen de wereldwijde Open-S-industriestandaard voor volautomatische snelwissels voor graafmachines. Dit betekent dat het SQ-systeem is ontworpen om verbinding te kunnen maken met andere merken volgens de Open-S-standaard.

Steelwrist breidt het assortiment tiltrotatoren uit met de X02, geoptimaliseerd voor graafmachines tot 2,5 ton

De installatie van tiltrotators op kleine graafmachines begint wereldwijd te groeien en als reactie hierop introduceert Steelwrist nu de nieuwe X02, een tiltrotator die geschikt is voor graafmachines van 1,5-2,5 ton. De X02 kan worden geleverd een compleet assortiment uitrustingsstukken, wat resulteert in verhoogde efficiëntie en veelzijdigheid, waardoor ook de kleinste graafmachines in echte ‘Tool-carriers’ kunnen worden veranderd.

Innovatief design en eenvoudig onderhoud

De X02 tiltrotator heeft een aantal innovatieve kenmerken en wordt geleverd met een Direct Fit of een S30 ophanging voor aansluiting op de graafmachine. De snelwissel (onderkant) van de tiltrotator is beschikbaar in een hydraulische vergrendeling voor S30. De versie met hydraulische wissel met de geïntegreerde Front Pin Hook is waarschijnlijk de enige tiltrotator in deze klasse die de veiligheid biedt om aan de CE-vereisten te voldoen.

De X02 is gepositioneerd tussen het kleinste TCX-kantelstuk voor machines onder de 2 ton en de X04 tiltrotator voor graafmachines van 2,5 tot 4 ton. Opnieuw lag de focus op het maken van een volledig gegoten product met de beste sterkte-gewichtsverhouding en een lage bouwhoogte.

Andere innovatieve kenmerken van de X02 zijn:

  • Een nieuw ontwerp van de behuizing maakt het mogelijk om na verloop van tijd gemakkelijk speling te elimineren
  • Smeermiddelvrije lagers voor eenvoudig onderhoud
  • Hydraulischekleppen en regelmodule beschermd geplaatst om schade tegen te gaan.
  • Een vastgeschroefd hijsoog of hijshaak als optie op vast gemonteerde tiltrotators.

Geoptimaliseerd assortiment uitrustingsstukken

Met een complete set Steelwrist S30 uitrustingsstukken voor de X02 tiltrotator, zoals een brede-, dieplepel-, sleuven- en taludbak, asfaltfrees en ripper, verandert de graafmachine in een efficiënte en veelzijdige gereedschapsdrager die werkt in een breed scala aan toepassingen. In het najaar van 2022 wordt een multi-grijper toegevoegd aan het uitrustingsstukaanbod voor X02. Dit maakt de graafmachine tot een efficiënte en veelzijdige gereedschapsdrager die in een breed scala aan toepassingen kan werken.

“Met de lancering van de X02 completeren we eindelijk de serie tiltrotatoren voor graafmachines onder de 2,5 ton. De X02 is een fantastische combinatie van innovatie en robuustheid waar klanten op hebben gewacht”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist AB.

Compatibiliteit met VDMA MiC 4.0 – open besturingssysteeminterface voor tiltrotators

Steelwrist is lid van de Duitse brancheorganisatie VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e.V.). De VDMA-werkgroep MiC 4.0 heeft als doel om een ​​uniforme, fabrikantonafhankelijke en machineonafhankelijke digitale communicatie rondom het bouwproces te creëren. Voor aanbouwdelen omvat dit een open interface voor het besturingssysteem van de tiltrotator.

Communicatie van aanbouwdelen met de drager is een zeer belangrijk veiligheidsaspect. Het doel is om een ​​goede communicatie tussen het aanbouwdeel en de drager tot stand te brengen om het aanbouwdeel nauwkeurig te identificeren. Dit moet de nodige instellingen doorgeven voor een veilig gebruik, mogelijke gevaren voorkomen en de bediening van aanbouwdelen, onafhankelijk van de drager, vereenvoudigen.

Steelwrist is vertegenwoordigd in de VDMA stand nr. B0.MIC met een Steelwrist X12 tiltrotator.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.