Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Steelwrist biedt voor machinist steeds meer

Steelwrist biedt voor machinist steeds meer

Aanbod verder uitgebreid met productiviteitshulpmiddelen

Met de volautomatische snelwissel als uitgangspunt kan de machinist bij Steelwrist terecht voor steeds meer productiviteitshulpmiddelen van Zweedse kwaliteit en met Nederlandse inventiviteit. Zo is er de volledig nieuwe SQ50 en als professioneel hebbeding het TCX S30 mini-kantelstuk.

De Steelwrist SQ-serie volautomatische snelwissels is uitgebreid met de SQ50, de kleinste in de reeks die loopt tot de SQ90 en uiteraard inclusief de benodigde kopplaten voor alle uitrustingsstukken en bijpassende tiltrotators. De robuuste gietstalen Zweedse snelwissels uit één stuk hebben spelingvrije Expander Pins en zijn dankzij de door meerdere merken omarmde Open-S standaard volledig compatibel met gangbare snelwisselsystemen.

Dat maakt de Steelwrist SQ-serie uiterst gebruikersvriendelijk voor de machinist en zeer winstgevend voor de eigenaar, zoals meerdere gerenommeerde infra-, sloop- en recyclingbedrijven zullen beamen. Zeer interessant is het grote flow-bereik, dat snellere cyclustijden mogelijk maakt bij een lager brandstofgebruik. Helemaal van deze tijd dus. Met maximaal 450 l/min voor een 1 inch koppeling voldoen de SQ-snelwissels aan de meest recente eisen.

Beveiligd en beschermd

De veiligheid wordt gewaarborgd door de standaard automatische Front Pin Lock. Bij de tweede generatie zijn de nokken robuuster uitgevoerd en zitten beter beschermd in het gietstalen huis. De dubbele borging op beide assen zorgt ervoor dat uitrustingsstukken niet worden verloren of schade aanrichten. Het is een eenvoudig intuïtief systeem zonder kwetsbare sensoren of elektronica, dat als optie leverbaar is met drukloosschakeling en snelwisselfunctie. Hierdoor is de Steelwrist SQ-range ook later eenvoudig op allerhande machines te monteren. Doordat de Q-plus koppelingen een duurzame afdichting uit één stuk hebben, is vervanging eenvoudig.

Ook de allerkleinste graafmachines zijn voortaan uit te rusten met een volledig gegoten mini-kantelstuk van Steelwrist.

TCX S30 mini-kantelstuk

Ook de allerkleinste graafmachines zijn voortaan uit te rusten met een volledig gegoten mini-kantelstukje van Steelwrist: gewicht slechts 28 kg, breedte minder dan 25 cm en prijstechnisch in lijn met de machineklasse. Er is keuze uit een hydraulische of mechanische ‘snap-on’ S30 snelwissel. De kantelhoek van 30 graden biedt een aantrekkelijke manier om méér te doen met een machine tot maximaal 2 ton. Door de veiligheidshaken kan de bak niet onverwachts vallen en is tevens omgekeerd aan te koppelen.

Nieuw besturingssysteem

De innovaties van het Steelwrist tiltrotator productgamma volgen elkaar snel op. De nieuwste ontwikkeling is het besturingssysteem Quantum. Hiermee kan de machinist zelf de instellingen veranderen en monitoren via de smartphone. Ook kan Steelwrist Support live meekijken en storingen oplossen via de bluetooth verbinding en duidelijke instructies geven voor de installatie op de machine. Daarnaast zijn er de mogelijkheden voor Autotilt, Autorotate, Tool recognition en tal van andere features, zoals Wheel- of Tracksteering, implementatie van de stel- of zwenkgiek, et cetera.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.