Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Steeds dieper en groter’

‘Steeds dieper en groter’

Ook boren voor geothermie is de laatste jaren in opkomst

“De tendens is dat de boordiepte en de boordiameter steeds groter worden”, stelt Marnik Janssens, vertegenwoordiger van de Duitse fabrikant STDS-Jantz, vanuit het verkoopkantoor in het Belgische Ternat. “Veiligheid komt steeds meer voorop te staan en dat vraagt om betere fundaties.”

Opvallend is dat er steeds minder geheid en juist vaker geboord wordt. “En dus kloppen grote Nederlandse hei- en funderingsspecialisten bij ons aan voor allerhande booroplossingen”, legt Janssens uit. Vooral de zogenoemde avegaar-booroplossingen worden in Nederland, vanwege de slappe bodem, veel toegepast. Dat zijn breed toepasbare producten die leverbaar zijn met zowel een volle als een holle koppeling. Die laatste variant is uitermate geschikt voor mortelschroefpalen.

Premodrill 50 in combinatie met holle avegaarboren.

“Overigens net zo goed in het noorden van België en in Denemarken”, verduidelijkt Janssens. “Die kennen een vergelijkbare ondergrond. Ook horizontale boringen nemen de laatste jaren een flinke vlucht. Voor alle grote spelers leveren wij allerhande oplossingen, veelal van eigen fabrikaat.”

Daarnaast is STDS-Jantz distributeur voor de merken Betek en Emde, fabrikanten van respectievelijk slijtonderdelen en ankermaterialen. Betek biedt onder meer aanlastanden met hardmetaal of boortanden in tandhouders. De aanlastanden worden onderaan de boorpunt gelast om zowel efficiënter als door harde lagen heen te kunnen boren. Met Emde voorziet STDS-Jantz in een breed gamma boormaterialen voor ankerboormachines, zoals insteekeindes, spoelkoppen, hamerstangen, boorkronen, beitels en verloren boorpunten.

STDS-Jantz produceert in eigen beheer ook kleine hei- en boorinstallaties. Vanuit een vast concept kunnen wij machines op maat gaan maken. Compacte machines die gebruikt kunnen worden in beperkte ruimtes met passend boormateriaal, allemaal in huis gemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.