Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Steeds dicht bij de eindgebruiker

Steeds dicht bij de eindgebruiker

Hiermee zet de wereldleider in draaikantelstukken en toebehoren voor graafmachines tussen 1,5 en 33 ton de van oudsher gevolgde strategie voort om dicht bij de eindgebruiker te willen staan. Martin Frid, Region Manager bij engcon, licht de unieke aanpak van engcon graag toe.

“In 2016 openden we engcon Nederland, van waaruit de laatste jaren de Nederlandse én Belgische markt bediend werden”, aldus Martin Frid. “In die tijd hebben we serieuze stappen gemaakt in de verkoop en support in met name Vlaanderen. Dat ligt voor de hand, aangezien het team natuurlijk Nederlandstalig is. Met de aanstelling van Alain Gerlach als verantwoordelijke Area Sales Manager 2 jaar geleden konden we naast Vlaanderen ook beginnen inzetten op de vraag vanuit Wallonië.”

Martin Frid vervolgt: “De afgelopen periode zagen we een dermate stijging in de interesse voor onze oplossingen in België dat het tijd werd voor nóg meer focus op lokale, tweetalige advisering en aftersales service. Vandaar de keuze voor de opstart van deze vestiging in Gent. Samen met Alain gaan we bouwen aan verbreding van het verkoop- en supportteam, met als doel eindgebruikers te informeren en te begeleiden in de aanschaf van bij hun machines en werk passende engcon producten. ”

Engcon zet haar wereldwijde expansie voort in 2021 met de opening van een drietal lokale verkoop- en servicevestigingen.

“Dan hebben we het natuurlijk over onze tiltrotators, maar onze product range bevat zoveel meer om graafmachines optimaal effectief te maken. Zo bieden we volautomatische snelwissels, proportionele besturing, geïntegreerde of afneembare grijpers, gps-sturing, hydraulische en mechanische werktuigen en vele soorten bakken die qua vormgeving zijn geoptimaliseerd voor gebruik onder een tiltrotator.”

Engcon vindt het uitermate belangrijk eindklanten te begeleiden in de juiste keuze. Martin Frid: “Ons hele business model is daarop ingericht: je moet het lokale engcon kantoor zien als een fabrieksvestiging. Onze adviseurs hebben actief contact met gebruikers van onze producten, de machine-eigenaren die werkzaam zijn in het algemeen grondverzet, wegeniswerken, tuinaanleg, spoorwegbouw, bosbouw, leidingwerk, zwembadplaatsing … In samenspraak wordt de vraag bekeken en ontvangt de klant een voorstel met de beste configuratie voor specifiek zijn machine en werktoepassing.”

De uiteindelijke prijsaanbieding, verkoop, levering en eerstelijns aftersales geschiedt vervolgens via een vertrouwde wederverkoper.

Volledig ontzorgen

De uiteindelijke prijsaanbieding, verkoop, levering en eerstelijns aftersales geschiedt vervolgens via een vertrouwde engcon wederverkoper. Martin Frid: “We hebben inmiddels goede contacten opgebouwd met diverse gekende verdelers van graafmachinemerken. Maar ook dit gebeurt indien gewenst onder begeleiding van de vaste contactpersoon binnen ons engcon team. Een klant kan zelf naar zijn machineleverancier toestappen met de gewenste configuratie in handen of wij kunnen dat traject volledig ontzorgen en contact opnemen met de wederverkoper om de uiteindelijke aanbieding tot stand te brengen.”

“Dat we zo werken dient twee doelen: ten eerste vormt de aanschaf van onze equipment vaak onderdeel van een investering in een nieuwe machine, die wordt aangeboden door veelal een vaste machineleverancier waar de klant ook een vertrouwde relatie mee heeft. Onze aanbieding hierin mee laten lopen is dus logisch. Daarnaast vinden wij de informatievoorziening van essentieel belang. Omdat onze producten zo innovatief zijn en we met grote regelmaat nieuwe vooruitstrevende oplossingen lanceren, willen we eindgebruikers uit eerste hand kunnen adviseren. Dit doen we door met ze in gesprek te gaan, telefonisch of persoonlijk, om vooral te luisteren naar de behoefte en die dan te vertalen in de beste setup. We staan kort gezegd graag dicht bij onze klanten. Ons team van engcon Belgium helpt u graag ook veel meer te uit uw machine te halen”, besluit Martin Frid.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.