Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
STDS-Jantz: lokaal karakter met internationaal gamma en expertise

STDS-Jantz: lokaal karakter met internationaal gamma en expertise

Al meer dan 37 jaar ontwikkelt het Duitse STDS-Jantz – met Schots zusterbedrijf N.U.B. Engineering – kwalitatief hoogwaardig boormaterieel. Boormaterialen, hydraulische boormotoren, accessoires voor verschillende soorten ondergronden en sinds enkele jaren ook complete mini-boormachines”, zegt Marnik Janssens. 

Janssens is vertegenwoordiger van de Duitse fabrikant en runt het saleskantoor in België. “Mensen kopen graag rechtstreeks bij de fabrikant, willen daarbij advies en wij spreken hun taal.” Met zijn kantoor kan hij de Benelux en de Franse markt nóg beter bedienen. “Inmiddels weten steeds meer Belgische en Nederlandse klanten de weg naar ons te vinden. Met Denemarken is er nog een interessant land aan onze portefeuille toegevoegd,” voegt Janssens hieraan toe, “zeker gezien de ondergrond en het machinepark dat er daar is.”

Deutsche Gründlichkeit

Naast het standaardgamma van STDS-Jantz met avegaar boren, hydraulische boormotoren en heimachines onder de eigen merknaam Premodrill, is het kantoor in België ook de officiële importeur van de Benelux voor de merken BETEK (slijtonderdelen) en EMDE (ankerboormateriaal). “Eveneens Duitse merken. Het zal wel met de Deutsche Gründlichkeit te maken hebben”, lacht Janssens. Hij constateert dat Nederlandse firma’s veel zelf maken en de los te verkrijgen onderdelen van BETEK daarop een waardevolle aanvulling zijn. “Daarnaast wordt er in Nederland diep gefundeerd. Zonder de toevoeging van bijvoorbeeld oplastanden, de zogenaamde ‘Weld-on-teeth’, gaat een klant boringen op deze diepte misschien niet uit kunnen voeren.”

Eén van de vele toepassingen van de BETEK TungStuds, hier ter bescherming van een graafbak. (Beeld: Betek GmbH & Co. KG)

Maatwerk en veelzijdigheid

Maar er zijn meer redenen waarom STDS-Jantz interessant is voor de Nederlandse markt. “Om dat alles in eigen huis wordt ontwikkeld, sluiten we optimaal aan bij de specifieke vragen vanuit de klant”, vervolgt Janssens. “We bieden een veelzijdige oplossing op maat, waarbij we zelfs de moeilijkste uitdagingen niet uit de weg gaan. Door de verschillende clientèle wereldwijd weten we wat de klant nodig heeft, zijn we op de hoogte van wat er wereldwijd beweegt en bieden we oplossingen voor diverse geografische omstandigheden en minstens evenzoveel toepassingen. Onze technische expertise in combinatie met de uitstekende kwaliteit van de producten zorgen voor hoge prestaties en een efficiënt gebruik.”

Naast funderingstechnieken verzorgt STDS-Jantz ook diverse boortechnieken. “Zoals de tegenwoordig erg actuele geothermie- en horizontale boringen. Onze diversiteit en flexibiliteit zijn enorm”, zegt Janssens en besluit: “Daarbij zijn kleinere klanten voor ons net zo belangrijk als de grote.” Nieuwsgierig naar het onderdelengamma en de machines van STDS-Jantz? Kom dan naar de BAUMA 2022, van 24-30 oktober in München (D). Dit is ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor bouwmachines, machines voor bouwmaterialen, bouwvoertuigen, mijnbouwmachines en bouwmaterieel.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.