Platform over civiele techniek & infrastructuur
Stappenplan Ministerie

Stappenplan Ministerie

De volgende stappen willen ze de komende jaren gaan zetten om het doel te bereiken om in 2030 de bouwplaatsen volledig emmisieloos te hebben. Het stappenplan vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ziet er als volgt uit: 

1. 2021 het startschot is gegeven aan bedrijven om te beginnen met het verduurzamen van hun machinepark en het Ministerie neemt strengere doelstellingen op in projectopdrachten.

2. Het parcours verkennen door kennis- en ontwikkelingprogramma’s aanreiken aan de branche zodat er nieuwe kennis, kaders en werkwijzen kunnen worden gecreëerd. 

3. De kopgroep stimuleren zodat ze de eerste afnemers kunnen zijn van emissieloos bouwmaterieel en er van daaruit een opschalingsstrategie ontwikkeld gaat worden. 

4. Koplopers belonen in contracten op basis van emmissieloos werken en hun de mogelijkheid geven het peloton mee te nemen en gaandeweg de contracteisen steeds meer aanscherpen. 

5. Doel 2030 alle projecten vanuit de overheid worden klimaatneutraal en circulair aanbesteed en dragen waarneembaar bij aan een duurzame leefomgeving

De stappen geven de ambitie weer van de overheid mede om het klimaatakkoord te behalen. De drie pijlers die ze daarbij noemen zijn 100% CO2- reductie, hoogwaardig hergebruik van materialen en halvering van gebruik van primaire grondstoffen. 

Vragenuurtje

In de verduurzaming die er gaat komen in onze branche, kunnen wij ons het heel goed voorstellen dat je nog met vragen zit die we misschien nog niet behandeld hebben in onze nieuwsbrieven. Zit je nog met iets waar je graag antwoord op zou willen hebben op het gebied van de emissieloze bouwplaats? Klik dan op de onderstaande button en laat ons weten welke vraag er brandt op jouw tong!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.