Platform over civiele techniek & infrastructuur
Stapelbare deuvelrekken van glasvezel: duurzaam gemak tijdens elke klus
Vier keer lichter dan staal, dus snel te verplaatsen zonder materieel.

Stapelbare deuvelrekken van glasvezel: duurzaam gemak tijdens elke klus

Met de exclusieve verkoop van glasvezel deuvels en koppelstaven beleefde Fiber Dowels vorig jaar een vliegende start binnen de wegenbouwsector. Dankzij onder meer een aanmerkelijk lager gewicht, een grotere treksterkte en een langere levensduur vormen de revolutionaire producten een geweldig alternatief voor de (nog steeds) als gemeengoed geldende stalen uitvoeringen. Via de recente ontwikkeling van eveneens van glasvezel vervaardigde stapelbare deuvelrekken zet Fiber Dowels wederom nieuwe stappen vooruit. Het product betekent zowel een even logische als welkome uitbreiding van het assortiment. Ze bevestigt ook de op duurzaamheid gebaseerde pioniersgeest van het Bladelse bedrijf.

Enthousiasme voert terecht de boventoon wanneer directeur/eigenaar Tom Roos vertelt over het nieuwe product dat rechtstreeks uit de keuken van het in 2019 opgerichte Fiber Dowels afkomstig is. Met de introductie van de uit glasvezel samengestelde deuvelrekken klopt het bedrijf andermaal op de poort waarachter traditioneel in staal uitgevoerde deuvels, koppelstaven en deuvelrekken exclusiviteit genieten. “Binnen de RAW-bestekssystematiek domineren dergelijke producten”, zegt Roos. “Varianten van glasvezel zie je er niet in terug. Parallel aan de verkoop van onze producten zijn onze pijlen er dan ook vol op gericht om deze noviteiten als een volwaardig, beter en vooral duurzamer alternatief voor het voetlicht te brengen.”

De glasvezel deuvelrekken zijn beschikbaar in verschillende diameters.

Uniek product

Net als de eerder gelanceerde glasvezel deuvels en koppelstaven blinken de hagelnieuwe deuvelrekken van Fiber Dowels uit in slimheid en gebruiksvriendelijkheid. Voordelen die een-op-een vertaald worden naar een grotere efficiëntie en aanzienlijke kostenbesparingen tijdens het aanbrengen van betonverhardingen. “Onze deuvelrekken zijn allereerst in elk gewenste hoogte en voor elke deuveldiameter en -lengte verkrijgbaar”, aldus Roos. “Alleen dát al maakt ze wereldwijd uniek. Verder kunnen de rekken zowel zonder als mét deuvels worden geleverd. In dat laatste geval is elke deuvel al verbonden met een bioplastic (PLA, red.) koppelstuk, een onderdeel dat in onze fabriek met behulp van 3D printers wordt vervaardigd uit aardappel- en maiszetmeel. Maar ook wanneer je ervoor kiest om de componenten
afzonderlijk geleverd te krijgen, staat het gemak voorop. Je klikt de deuvel snel en eenvoudig in het koppelstuk en je kunt aan de slag.” Een ander pluspunt betreft de stapelbaarheid van de deuvelrekken. Daardoor is het mogelijk om zonder gebruikmaking van groot materieel voldoende deuvels mee te nemen naar het project. “Je kunt op een kleine aanhanger met gemak 1.000 strekkende meters deuvel vervoeren”, licht Roos toe. “Ook dát gegeven onderstreept de waarde van dit prachtproduct.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.