Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Stageplaatsen, traineeships en werken bij Mobilis
Roggebot Kampen.

Stageplaatsen, traineeships en werken bij Mobilis

Actieve aanwerving van jeugd en instromers

“Goed bekeken vorm ik eigenlijk de brug tussen kantoor en (potentiële) werknemer”, zegt Robert Okhuijsen. Hij is Coördinator Bouwplaats Medewerkers bij Mobilis en is, zoals hij zelf aangeeft, vaker ‘in het veld’ te vinden dan op kantoor. “En dat moet ook, ik ben het eerstelijns aanspreekpunt voor onze stagiaires, trainees, instromers en werknemers”, schetst Okhuijsen. Een dankbare taak in een tijd waarin personeelskrapte hoogtij viert. Okhuijsen doet zijn werk graag en weet zich gesteund door zowel Mobilis als moederorganisatie TBI. “Door corona lagen we er ‘live’ een beetje uit, maar we beginnen weer lekker op volle sterkte te komen”, aldus Okhuijsen.

Robert Okhuijsen, Coördinator Bouwplaats Medewerkers bij Mobilis.

Samenwerking met Civilion

Mobilis werk nauw samen met Civilion, het opleidingsinstituut voor opleidingen in de bouw. “Daarmee werven we onder andere timmerlieden en betonreparateurs aan”, legt Okhuijsen uit. “Civilion werkt samen met de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) met een associate degree HBO civiel. Uit dit traject komen stagiaires en schoolverlaters. Daarnaast pakken we de beurzen weer op en gaan we weer actief aan ‘campus recruitment’ doen, voor hoger opgeleiden. We bieden de jeugd traineeships aan bij Mobilis. Met de nieuwe initiatieven richten we ons ook op zij-instromers en omscholers.”

Stagiaires en schoolverlaters volgen ieder een ander spoor binnen Mobilis. “We proberen de stagiaires een passende stageplaats te bieden, een schoolverlater of afgestudeerde bieden we een traineeship aan, met uitzicht op vast werk. Samen kijken we wat binnen Mobilis bij de persoon past.” Legt dat geen druk op een toch al zwaarbelaste organisatie? Okhuijsen antwoordt: “Nee, wij zijn daarop ingesteld. Elke plek waar geleerd wordt, of het nu een stageplaats of een traineeship is, vraagt om wederzijdse inzet, dus van stagiaire/trainee en van onze mensen. Per afdeling hebben wij coaches die speciaal voor die taak aanwezig zijn. Het mooie is dat wanneer iemand talent heeft en op de juiste plek zit, hij of zij met de juiste begeleiding van een coach meteen nuttig kan worden ingezet. In plaats van een belasting voor de organisatie te zijn, ontlasten deze mensen de werkdruk juist. En ik kan je vertellen dat deze mensen met open armen ontvangen worden, gezien de schaarste in personeel.”

Na de stage als werkstudent doorgaan

Sommige stagiaires stromen na hun stage door naar de functie werkstudent. “Dat is ideaal, voor zowel Mobilis als de student. Wij kunnen gebruik maken van extra werkkracht, door een goed in de materie ingevoerde persoon verricht. De student verdient een leuke cent erbij (beter dan achter de bar staan of ergens vakkenvullen) en leert tijdens het werk gewoon door.” Voor Okhuijsen staat als een paal boven water dat vooraf investeren in stageplaatsen, traineeships en het begeleiden van zij-instromers zichzelf achteraan in de keten dubbel en dwars terugverdient. Ter afsluiting zegt hij: “De uitspraak ‘de jeugd heeft de toekomst’ klinkt soms als een dooddoener, maar in onze tak van sport is het een waarheid als een koe.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.