Platform over civiele techniek & infrastructuur
Rail

Spooronderhoud: afwisselend en uitdagend

Met ruim vijftig jaar ervaring in spoorwerkzaamheden is Van Oosterwijk Molenschot BV het vertrouwde adres voor de verhuur van krollen...

c3b49438-689e-4c86-90dc-b16e63403d11-kopieren

14 juli 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met ruim vijftig jaar ervaring in spoorwerkzaamheden is Van Oosterwijk Molenschot BV het vertrouwde adres voor de verhuur van krollen (kranen op lorries) voor spoorwerkzaamheden en de uitleen van ervaren krolmachinisten. Het familiebedrijf beschikt over het meest moderne materieel en hulpstukken. Een gesprek met Linda Michielsen- van Oosterwijk over de boeiende en groeiende markt en de aanhoudende zoektocht naar gekwalificeerde machinisten.

“Sinds 1970 zijn wij uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor opdrachtgevers in Nederland en België”, begint Linda. “Uiteraard kunnen wij in dit werk niet uitblinken zonder onze gemotiveerde vakmensen en het vertrouwen van onze opdrachtgevers. De verwachting is bovendien dat er in 2030 30% meer treinen gaan rijden. Dat betekent dat we op zoek zijn naar gemotiveerde, flexibele machinisten die met een krol kunnen werken op het spoor. Zowel in Nederland als in België werken wij hard aan het onderhoud en de nieuwbouw van alle spoorbanen, trambanen en metrobanen. Het werken aan het spoor is zeer aantrekkelijk en afwisselend vanwege de diversiteit van de werkzaamheden.”

Afwisselend en boeiend werk

Van Oosterwijk Molenschot is betrokken bij de meest uiteenlopende spoorwerkzaamheden. “Onlangs zijn we nog bezig geweest met het vervangen van betonnen bovenleidingsportalen”, zegt Linda. “Het einde daarvan is nog niet in zicht. Een tracé van zo’n 500 kilometer is nog aan vervanging toe. En omdat het almaar drukker wordt op het spoor, zal er ook meer onderhoud moeten plaatsvinden. Vandaar onze oproep aan kraanmachinisten in heel Nederland: kom eens langs, maak kennis met ons bedrijf, stap in een krol en ervaar hoe specialistisch deze machine in werkelijkheid is. Door ons gigantische assortiment aan hulpstukken zijn de werkzaamheden zeer afwisselend en boeiend. Het ene moment ben je ballast aan het afwerken en het andere moment ben je wisselhouten aan het vervangen of bezig met het herstellen van een overweg.”

Specialistisch materieel

In totaal beschikt Van Oosterwijk Molenschot over zestien krollen, acht van het type Atlas 160 en acht van het type Atlas 180, alsmede een groot aantal multifunctionele geremde combilorries. Deze combilorries kunnen onder andere worden omgebouwd naar een sproeicontainer, ballastloscontainer of een personenlorrie. Linda: “Buiten de standaard hulpstukken zoals een sorteergijper, draaikantelstuk en knijperbakken beschikken we ook over specialistische hulpstukken zoals een stopunit, een ballastzuiger, een palenknipper, een MDV-bak, een spoorstaafknipper, een ballastborstel en sinds kort een Movax SG-45V Full. Met die laatste kunnen we buizen intrillen om bovenleidingspalen te plaatsen. In combinatie met het Movax-controlesysteem MCS PRO trillen we soms wel vijftien tot twintig buizen per nacht de grond in. Het zeer geavanceerde besturingssysteem zorgt ervoor dat de buis automatisch rechtstandig de grond in wordt getrild, waarbij alle parameters worden verzameld in de graafmachinemodule. Denk hierbij aan de belasting, kwaliteit en draagkracht van het gehele trilproces. Interessante data voor vervolgprojecten.”

Geïnteresseerd in een uitdagende baan en te werken met het meest moderne materieel? Neem vrijblijvend contact op met Van Oosterwijk Molenschot.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%