Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Spindelafsluiters en terugslagkleppen van formaat
Om het gemaal Monnickendam straks optimaal te laten functioneren, ontwikkelt en produceert HC Waterbeheersing BV een aantal spindelafsluiters en terugslagkleppen.

Spindelafsluiters en terugslagkleppen van formaat

Om het gemaal Monnickendam straks optimaal te laten functioneren, ontwikkelt en produceert HC Waterbeheersing BV een aantal spindelafsluiters en terugslagkleppen. Stuk voor stuk maatwerkproducten, uitgelegd op de meest extreme situaties en ook nog eens in een fors formaat. Een gesprek met voormalig mede-eigenaar Cock Lobach, die nog altijd actief is binnen het bedrijf in de verkoop buitendienst.

Wij houden ons al sinds jaar en dag bezig met de productie en ontwikkeling van waterbeheersingsproducten, variërend van afsluiters en terugslagkleppen tot vlotterunits en kantelstuwen, begint Lobach. “Dat doen we vanuit twee vestigingen voor projecten in binnen- en buitenland. In Kesteren maken we de producten in RVS, in Eck en Wiel zijn we gespecialiseerd in het verwerken van HDPE. Voor gemaal Monnickendam zijn we gevraagd om een drietal terugslagkleppen te maken in HDPE, alsmede een aantal spindelafsluiters in RVS 316. De producten zijn berekend op de meest extreme situatie met een peilverschil van 8,3 MWK (meter waterkolom).”

De terugslagkleppen dichten een sparing van 2,5 x 2,5 meter en worden uitgevoerd met een boven- en onder klep. “Alleen als extreem veel water moet worden afgevoerd, openen beide kleppen. De kleppen zijn gemonteerd tegen een RVS-frame dat in geleiders wordt geplaatst, zodat het hele frame bij inspecties of calamiteiten uitgenomen kan worden. Grote voordeel van een terugslagklep in lichtgewicht HDPE is dat bij minimale druk de kleppen al lossen en dat het materiaal onderhoudsvrij is. Het is geen voedingsbron voor beestjes of aangroei van mosselen. Ook de spindelafsluiters hebben een vergelijkbaar formaat, zijn uitgevoerd in RVS 316 met een HDPE-geleiding en EPDM-afdichtingsrubber. De spindelafsluiters zijn dubbel kerend en bestand tegen zowel druk vanuit de polder als vanuit het Markermeer.”

HC Waterbeheersing start in de loop van 2022 met de productie, de montage staat gepland voor omstreeks eind 2022. De afsluiters worden automatisch bediend door middel van Auma-motoren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.