Platform over civiele techniek & infrastructuur
Spil in tijdelijke verkeersmaatregelen
Visscher Traffic doet zoveel meer dan alleen de ‘borden’ plaatsen.

Spil in tijdelijke verkeersmaatregelen

De herinrichting van de A.C. de Graafweg (N241) gebeurt gefaseerd. Om tijdens de werkzaamheden zowel de veiligheid als de doorstroming te garanderen, verzorgt Visscher Traffic de inzet van tijdelijke verkeersmaatregelen. Gezien de fasering ligt hier een complexe planning aan ten grondslag, waarin verkeersmanager Chris Schaap van Visscher Traffic voor alle partijen het aanspreekpunt is.

De eerste offerte-aanvraag voor dit project dateert van 2020, weet Corrad Goesten van Visscher Traffic. “Boskalis zocht een partner voor de tijdelijke verkeersmaatregelen op het project. Onze verkeerskundig adviseur is in het voortraject aangehaakt om de grove plannen te bedenken en de faseringsdraaiboeken op te stellen. Op basis daarvan hebben we een prijs neergelegd op een hoog abstractieniveau met fictieve aantallen, omdat nog niet bekend was hoe het werk precies aangevlogen zou worden. De prijs in combinatie met de ‘permanente’ inzet van een eigen verkeersmanager op het project gaf voor Boskalis en de provincie Noord-Holland de doorslag om met ons in zee te gaan.”

Om tijdens de werkzaamheden zowel de veiligheid als de doorstroming te garanderen, verzorgt Visscher Traffic de inzet van tijdelijke verkeersmaatregelen.

Weten wat er speelt

Na gunning is Visscher Traffic begonnen met het verkeersmaatregelenplan tot in detail uitwerken. “Het is overigens een levend document”, zegt Schaap. De verkeersmanager vormt op het project de schakel tussen enerzijds de opdrachtgever en wegbeheerder en anderzijds de ‘monteurs’ binnen Visscher Traffic die de tijdelijke verkeersmaatregelen op locatie plaatsen. “We doen zoveel meer dan alleen de ‘borden’ plaatsen. Omdat we fysiek op het werk aanwezig zijn, weten we exact wat er speelt en wat de behoefte is. Vooral belangrijk voor specifieke handelingen of maatregelen. Het maakt dat we al in het voortraject bijvoorbeeld zaken kunnen bijsturen om te voorkomen dat onze monteurs op locatie komen met maatregelen die niet aansluiten bij de situatie. Bovendien bewaken we op die manier voortdurend de staat van de tijdelijke verkeersmaatregelen en kunnen eventueel snel ingrijpen.”

Visscher Traffic heeft alles in huis op het gebied van tijdelijke maatregelen. “Onze werkzaamheden variëren van het plaatsen van tijdelijke voorzieningen voor een kleine afsluiting in een dorp tot aan projecten op provinciale- en snelwegen, zoals hier voor Boskalis op de N241. Dat alles doen we met een hecht team met passie voor het vak,” zegt Goesten tot besluit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.