Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

Specialistische vloot voor ondiepe wateren

image2
Kapitein Maritiem beschikt over een vloot van ruim 25 boten, variërend van crew- en surveyboten tot grote mulicats, duw- en sleepboten en transportpontons.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Kapitein Maritiem

11 maart 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Aangezien het dijkversterkingsproject Markermeerdijken voor 95% vanaf het water wordt uitgevoerd, is er een grote behoefte aan drijvend materieel. De Alliantie maakt dan ook dankbaar gebruik van de enorme vloot van Kapitein Maritiem. Sinds 1960 een onafhankelijke maritieme dienstverlener met veel kennis en ervaring op het Marker- en IJsselmeer en gespecialiseerd in klussen op ondiepe wateren.

De inzet van ons materieel varieert per week, zegt directeur Pieter Kapitein. “De ene week wordt gevraagd om drie boten, de andere week kunnen het er zomaar acht zijn. En ook de inzet is heel divers. Het is ons om het even, want we zijn in staat om op een flexibele manier invulling te geven aan de behoefte op dat moment. Zo zijn we actief met het aan- en afvoeren van grondstoffen en materieel, met het vervoeren van personeel, maar ook voor allerlei hand- en spandiensten met één van onze multicats. Onze Octopus bijvoorbeeld, een multifunctioneel werkschip met zware lieren en kranen, is vrijwel non stop op het project aanwezig als ‘manusje van alles’.”

De inzet van materieel van Kapitein Maritiem op de Markermeerdijken varieert per week.

Kapitein Maritiem beschikt over een vloot van ruim 25 boten, variërend van crew- en surveyboten tot grote multicats, duw- en sleepboten en transportpontons. “Wat ons onderscheidt, is dat we heel goed uit de voeten kunnen op ondiepe wateren”, zegt Kapitein. “Bij een project als de Markeermeerdijken komt dat goed van pas. We zijn in staat om grote materieelstukken te vervoeren over een waterdiepte van drie keer niks. En dat alles met onze eigen vloot. Mochten we onverhoopt capaciteit tekortkomen, weten we altijd wel de juiste materieelstukken bij te schakelen onder dezelfde vlag.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht