Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialistische partner in machine- en functionele veiligheid van bruggen en sluizen
Vlietlandbrug is een gemoderniseerde ophaalbrug over de Vliet in Voorschoten.

Specialistische partner in machine- en functionele veiligheid van bruggen en sluizen

Nederland staat aan de vooravond van een hele grote vervangings- en renovatie opgave van veel bruggen en sluizen. Daarbij is het cruciaal om de juiste partner met specialistische kennis in te schakelen die daarbij ondersteunt en ontzorgt. Pilz is zo’n partner. Dankzij jarenlange ervaring in ontwerp, bouw, renovatie en onderhoud van dergelijke beweegbare ‘natte infra’-objecten, biedt Pilz oplossingen voor vraagstukken op het gebied van machine- en functionele veiligheid van bruggen en sluizen.

De monumentale ophaalbrug over de Sluis Leidschendam overbrugt het Rijn-Schiekanaal in de woonkern Leidschendam van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Diepgaande specialistische kennis

De hands-on mentaliteit en diepgaande specialistische kennis is daarbij de onderscheidende factor. Arjan van Bommel, manager engineering en operations bij Pilz: “Er is zoveel kennis bij ons in huis. Ik zeg altijd: met onze engineeringsafdeling kunnen we naar de maan en terug!” Eduard van Loenen, business develop manager bij Pilz vult aan: “Op het gebied van applicaties in de infra hebben wij een ervaren team dat beschikt over een enorme dosis hardware- en software kennis, maar ook elektrotechnische kennis en kennis op het gebied van de eisen die gesteld worden in de markt. Alles onder één dak zodat we als partner onze klanten kunnen ondersteunen van advies tot implementatie.”

De ‘s-Molenaarsbrug is een dubbele basculebrug over de Heijmanswetering bij de T-splitsing met de Oude Rijn in Alphen aan de Rijn.

Standaard- maar ook maatwerkoplossingen

Van Bommel: “Pilz heeft diverse applicaties ontwikkeld en deze uitvoerig getest en vervolgens gestandaardiseerd. Voordeel hiervan is dat de oplossing generiek toepasbaar is en er alleen een objectspecifieke slag op toegepast hoeft te worden. Niet alleen kosteneffectief, maar hierdoor kun je ook heel competitief en voorspelbaar zijn in je planning waardoor je weinig risico hebt op uitloop. Naast de zogenaamde bouwblokken als standaardoplossingen, zijn we ook ijzersterk in maatwerkoplossingen. Geen uitdaging is ons te gek. We bedenken oplossingen voor uitdagingen waar de branche tegen aan loopt.”

De Julianasluis in Gouda verbindt de Hollandsche IJssel, Gouwe, en het Aarkanaal met de noordelijke regionen en is daarmee een belangrijke schakel in het nationale scheepvaartverkeer.

Samenwerken

“De infrawereld staat voor een grote opgave om vele bruggen en sluizen te renoveren of te vervangen”, zegt Van Loenen. “Er is veel geld voor beschikbaar tot 2034, maar de vraag is of er wel voldoende mensen en middelen beschikbaar zijn om deze projecten tijdig en binnen de gewenste doorlooptijden te realiseren. Daarom is het belangrijk samenwerkingen op te zoeken en te werken met standaardisatie om projecten efficiënt en snel uit te voeren. Wij stappen graag samen met een partij een tenderfase in om tijdig te bepalen wat de opdrachtnemer zelf doet en wat ze bij Pilz neer willen leggen. Partijen die de ambitie hebben een stuk van de markt op te pakken maar niet op applicatieniveau alle expertise zelf aan boord hebben. Partijen die zich richten op systeemintegratie bijvoorbeeld en een partner zoeken met kennis van besturingstechniek, applicatiebeheer en CE-begeleiding.” Van Bommel vult aan: “Met onze jarenlange ervaring op het gebied van bruggen, sluizen en keringen -we hebben er al zo’n honderd gedaan- kunnen we meedenken waar de objecten aan moeten voldoen naar de huidige standaard en de stand der techniek. Wat is haalbaar en toepasbaar en wel op een manier dat ze meteen toekomstbestendig gemaakt worden. Want dat is in de infra heel belangrijk”, weet hij. Van Loenen: “Daarbij zijn wij heel innovatief op het gebied van productontwikkeling. Door veel synergie in componenten en keuzes van componenten kun je sneller produceren, waardoor je voorraad op orde is waardoor je snel en flexibel kunt leveren, risico’s beheerst en reduceert.” Hij besluit: “Wij zijn echt de leverancier van kennis, expertise en technologie op het gebied van machineveiligheid en besturing binnen de ‘circle of safety’ van bruggen, sluizen en keringen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.