Platform over civiele techniek & infrastructuur
Beton

Specialistische fabrikant van betonproducten

zwaagstra_1a_img_0071

17 december 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Van een relatief kleine buitenproductie van betonplaten naar meerdere volledig overdekte
productiehallen met een enorme productiecapaciteit. Die ontwikkeling maakte Zwaagstra Beton BV de afgelopen jaren door. Zwaagstra Beton is specialist in het fabriceren van betonproducten voor verschillende doeleinden. Denk daarbij aan betonplaten, keerwanden en goten.

Aan het roer van dit familiebedrijf staan vader en zoon Zwaagstra. Het voltallige team bestaat uit zo’n 45 personen. André Veerkamp, verkoop buitendienst bij Zwaagstra Beton, vertelt dat het productieteam, door mee te denken en te ontwikkelen, een enorm aandeel gehad heeft in deze groei. ”Het bedrijf draait nog altijd op de betonplaat, waar het ooit mee begon. Deze betonplaten in diverse afmetingen bieden we in gigantische hoeveelheden en in allerlei structuren en wapeningsvarianten aan. De toepassingsmogelijkheden van de betonplaat zijn enorm toegenomen. Ook zijn we gaan verbreden in het soort betonproducten. Zo maken we keerwanden, lijnafwateringsgoten en project specifieke maatwerkoplossingen.”

Maatwerk oplossingen

Veerkamp noemt enkele van de vele specials die door het bedrijf zijn gefabriceerd: “Poeren, geleidewanden van diepwandtunnels, funderingsplaten voor zonneparken, als het van beton moet zijn, kunnen wij het maken! We zijn wel echt dat pure productiebedrijf: we hebben geen werkvoorbereiders of projectleiders in dienst maar zijn de ideale partner die inhaakt op wat de klant zelf al heeft bedacht. Dat voeren we uit in de beste kwaliteit beton.”

Kwaliteit, garanties

“Afgelopen voorjaar is een compleet nieuwe productiehal in gebruik genomen, met daarbij een nieuwe betoncentrale waarmee we keerwanden, goten en dergelijke fabriceren. Een betontechnoloog bewaakt de kwaliteit én ontwikkelt nieuwe recepten. Veel van onze producten hebben het KOMO keurmerk. Duurzaamheid speelt uiteraard ook een grote rol. Een deel van het grind is al een eco-granulaat (gerecycled product met certificaat).” 

Snel en flexibel

Dankzij onze enorme voorraad (20.000 betonplaten en 3.000 keerwanden) kunnen we snel en flexibel leveren.” Veerkamp besluit: “Dankzij onze jarenlange ervaring, flexibele houding en innovatieve en duurzame insteek, kunnen wij elk beton-gerelateerd probleem oplossen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht