Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialistisch staal-technisch bedrijf is klaar voor duurzame vervangings- en renovatieopgave

Specialistisch staal-technisch bedrijf is klaar voor duurzame vervangings- en renovatieopgave

Veel tunnels, sluizen, bruggen en viaducten in ons land zijn gebouwd tijdens de wederopbouw in de jaren zestig. Deze kunstwerken zijn nooit berekend geweest op de moderne evolutie, waarbij steeds meer en steeds zwaarder verkeer gebruik maakt van deze constructies. Daarom staan we aan de vooravond van een enorme vervangings- en renovatieopgave. Lommers Welding Services B.V. heeft zich hier afgelopen jaar volledig op ingericht en is klaar om de uitdaging op een duurzame manier aan te gaan. 

De uitdaging

De vervangings- en renovatieopgave begint met het in kaart brengen van de opbouw van een kunstwerk, zegt Gerda Lommers. “Vaak is het onduidelijk uit welk staal deze verouderde bruggen, tunnels, sluizen en viaducten zijn opgebouwd. Om de werkzaamheden volgens de voorgeschreven normen uit te voeren en met zoveel mogelijk hergebruik van materialen, werken we in nauwe samenwerking met een geaccordeerd metaalkundig laboratorium. Zo verzorgen we veelal in eerste instantie een zogenaamde Optische Emissie Spectrometrie (OES). Dat is nodig om de juiste processen en procedures te kunnen hanteren.” Zonder OES-analyse kunnen er grote fouten optreden. “Sterker nog, volgens de NEN-EN 1090 en ROK is het zelfs verboden om zonder deze gegevens en identificatie van het staal te gaan lassen”, benadrukt Gerda. “Uit de OES-analyse komt onder meer de chemische samenstelling van het gebruikte staal naar voren, maar het geeft ook informatie over allerlei legeringen. Daarnaast biedt het handvatten om het koolstofequivalent te berekenen.”

Slimme uitvoerings-methodieken

Lommers Welding Services staat dus alvast gesteld voor de grootschalige vervangings- en renovatieopgave. “We denken integraal mee met onze klanten zodat we gezamenlijk tot een robuust ontwerp komen met een maakbaar ontwerp voor uitvoering. De maakbaarheid en veiligheid wordt namelijk meermaals getoetst gedurende alle werkfases. Zo weten we, indien wij betrokken zijn vanaf het begin van het project, door ‘slimme’ uitvoeringsmethodieken binnen planning, projecteisen en budget te blijven. Dat is echt uniek voor een staal-technisch bedrijf”, verzekert Gerda. “Ons bedrijf en alle medewerkers laten we voortdurend doorontwikkelen zodat we alle V&R-opgaves en toekomstige werkzaamheden succesvol aan kunnen gaan.”

Management op topniveau

Lommers Welding Services werkt veel aan projecten zowel op locatie als in de werkplaats waar een executieklasse volgens de NEN-EN 1090 en/of de ROK van toepassing is. “Zo zijn we veel actief voor projecten voor Rijkswaterstaat en bekend met diens werkwijze en alle geldende normen en richtlijnen. Daarnaast zijn we ook regelmatig te vinden op het water bij de bouw van duurzame projecten. Zo waren we bijvoorbeeld betrokken bij de realisatie van een windpark op het IJsselmeer”, zegt Gerda trots. “Verder zetten we zoveel mogelijk in op duurzame mobiliteit en transport met elektrische auto’s, waarna we op het werk werken uit compleet ingerichte werkcontainers. Duurzaamheid zit bij Lommers Welding Services in het dna. Daarnaast hebben we oog voor de omgeving. Zo hebben we nu een medewerker binnen onze organisatie opgeleid tot omgevingsmanager. Het doel is enerzijds om onze werkzaamheden zodanig in te passen dat deze zo min mogelijk overlast veroorzaken om meer begrip te kweken voor onze werkzaamheden.”

“Dat alles tezamen maakt dat we mee kunnen denken met onze opdrachtgevers en ze hier volledig kunnen ontzorgen met een duurzame, integrale en maakbare oplossing.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.