Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist op het gebied van (diep)fundaties
Funderingstechnieken Verstraeten beschikt over state-of-the-art materieel dat wordt bediend door ervaren personeel in bezit van alle relevante opleidingen en certificaten.

Specialist op het gebied van (diep)fundaties

Klaar voor de toekomst

Met reeds een prachtige historie en veel ervaring is Funderingstechnieken Verstraeten, onderdeel van de Fundexgroup, dé specialist in grondverdringende, trillingsvrije technieken. Het bedrijf investeert fors in de verduurzaming van het materieel en is betrokken bij de meest uiteenlopende projecten door het hele land, maar ook ver daarbuiten. Op funderingsgebied is het bedrijf zeer zeker specialist en blijft de ambitie zeer groot. 

“We zullen in 2023 als funderingsaannemer ons 70-jarig bestaan kunnen gaan vieren en als firma bestaan we zelfs 120 jaar”, begint Davy Maes, algemeen directeur van Funderingstechnieken Verstraeten. “We zijn door de jaren heen onze producten zoals de Fundex- en Tubexpalen blijven verbeteren en worden in de markt gezien als dé specialist op het gebied van trillingsvrij (diep)funderen voor vele constructies, maar ook zeker in hoogbouw. Onze producten geven een zeer hoog draagvermogen, resulteren in een excellent lastzettingsgedrag en zijn in combinatie met een financieel aantrekkelijk plaatje daarom uitermate geschikt voor dit type constructies.” 

State-of-the-art materieel

Funderingstechnieken Verstraeten beschikt volgens Maes over state-of-the-art materieel dat wordt bediend door ervaren personeel in bezit van alle relevante opleidingen en certificaten. “We hebben bijvoorbeeld vijf nieuwe generatie Fundex F3500 machines in ons bezit en dit jaar zelfs een nieuwe Fundex F4800 aangeschaft. De laatste kan palen maken met een lengte van zeker 40 meter. Dat gaan we vanaf januari 2023 in Breskens dan ook doen. Hier gaan we bijna 400 energy-palen installeren voor een nieuw appartementencomplex in de haven.” 

Fundex combipalen 

We zien vele (hoofd)aannemers, maar ook ontwikkelaars en adviesbureaus zeer regelmatig terugkomen met nieuwe projecten en daaraan gerelateerd vragen om advies, merkt Maes op. “Het leveren van kwaliteit, het betrokken zijn vanaf het begin en de opdrachtgevers voorzien van goed advies is een pré in het aannemen en uitvoeren van werken van importantie. Een voorbeeld hiervan is project Berghaus in Amsterdam waar we met twee machines bijna 900 Fundex-combipalen installeren. Deze Fundex-combipalen, die we overigens al maken sinds 1976, worden hier gerealiseerd in een diameter van 850mm in combinatie met prefab betonelementen van 350x350mm. Een groot karwei dat we uitvoeren voor de BAM.” 

Duurzaamheid en circulariteit

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Funderingstechnieken Verstraeten en wordt vormgegeven door materieel met lage emissiewaarden. “Daarnaast zoeken we samen met leveranciers naar besparingen en/of hergebruik van materialen. We gaan hierin zeker de komende jaren nog grote stappen zetten”, belooft Maes. “Continue verbetering en innovaties van bestaande en nieuwe technieken heeft ons in de markt een leidende positie gegeven die we zeer graag willen behouden.” Wordt dus vervolgd!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.